Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
10.02.2020
13:34
Karate klub Brežice v Podčetrtku
Foto: Karate klub Brežice
V nedeljo, 9. februarja 2020, je v Podčetrtku potekal 3. krog medobčinske osnovnošolske lige. Karate klub Brežice je na tekmovanju nastopil s štirimi borci, ki so se vrnili s popolnim izkupičkom.

Brežiški karateisti osvojili tri zlate in eno srebrno kolajno

PODČETRTEK V absolutni kategoriji borb mlajših kadetinj sta si prvo in drugo mesto razdelili Saša in Tjaša Petković, ki sta se v sistemu vsak z vsakim najprej pomerili z Andjelo Maslić iz Žalca. Saša jo je premagala z 8:0, Tjaša pa z 9:0. Sestrski finale za prvo mesto kategorije je pripadel starejši sestri Saši, ki je v športnem dvoboju premagala Tjašo z 2:0. Pri kadetinjah absolutno je nastopila Ana Sever, ki je v prvem dvoboju z 2:0 premagala Nušo Kolar iz KK Loče, v drugem pa s 3:0 Lejo Bizjak Lederer iz Postojne in osvojila skupno prvo mesto v kategoriji. V kategorij kadetov absolutno je zlato osvojil Jaka Cerjak, ki je v finalu s 4:0 premagal Mateo Murna iz KK Kozjansko.

Fotogalerija (Foto: Karate klub Brežice):

Naredili 28 točk, prejeli pa le dve

Klubski borci so torej osvojili vsa najvišja možna mesta, skupaj naredili 28 točk, prejeli pa le 2 in še ti dve v finalnem dvoboju sester Petković. V naslednjih tednih sledi tekmovalni premor in korekcija nekaterih napak, v mesecu marcu pa jih zopet čakajo novi izzivi.

(Karate klub Brežice, bš, eP)

karate klub brežice
brežice moje mesto

Pridružite se nam

Novice iz Posavja