Skip to main content
V Posavju 6.6° C Torek, 23. 2024
02.06.2022
14:24
TK Brežice, tenis liga, 1. junij 2022
Foto: TK Brežice
Brežiški tenisači so v 2. krogu članske teniške lige premagali ekipo Medvod, zmage z rezultatom 4:3 so se veselili po zadnji igri dvojic ob zmagi dvojca Sotler - Beliš.

Zmaga v 2. krogu članske teniške lige

BREŽICE Brežiški tenisači so v 2. krogu 1. članske teniške lige na domačem igrišču s 4:3 premagali ekipo Medvod, zmage za domače so prispevali Beliš, Sabolčki in Sotler, v odločilni tekmi dvojic sta slavila Sotler in Beliš. "Če smo sposobni sanjati, potem smo sposobni to tudi uresničiti! Naj sanje postanejo resničnost! Ker preprosto verjamemo, da obstanemo v prvi ligi," pravijo Brežičani. V petek na domačem igrišču gostijo ekipo TK Triglav Kranj.

 

    TK Brežice : TK Spin Medvode 4:3

    • 2:1 - Sabolčki : Lukman 6:2, 6:7(5), 10:2
    • 3:1 - Sotler : Japelj 3:6, 6:0, 10:3
    • 1:1 - Beliš : Jarc 5:7, 6:4, 10:4
    • 3:2 - Žičkar : Mohar 3:6, 5:7
    • 0:1 - Deržič : Bajželj 2:6, 4:6
    • 3:3 - Sabolčki / Marič : Lukman / Jarc 2:6, 3:6
    • 4:3 - Sotler / Beliš : Japelj / Mohar 7:6(6), 6:0

    Zapis v izvirniku (vir: Teniški klub Brežice):

    V prečudovitem teniškem parku V Brežicah, so najprej na igrišče stopili Marko, Benjamin in Žiga. Že ogrevanje je dalo slutiti, da bi lahko pripravili presenečenje. Igralci so dobro začutili žogico in igrišče, napake in dodatne izkušnje iz tekem proti Slovanu so prinesle viden napredek v igri. Prvi trije mladi igralci Medvod so prikazali neverjetno visok nivo teniške znanja. Špartanska borba za vsako točko, je dala slutiti, da je pred nami pravi maratonski dvoboj. Mare je unovčil svoje izkušnje, vrhunsko tehnično in taktično znanje…Po spremembi jedilnika v letošnjem letu je dvignil raven svoje igre, kakor tudi kondicijsko pripravo in je suvereno dobil tekmo v tretjem nizu. Benjamin, naš umirjen borben Roddick, je s svojo nepopustljivostjo, umirjenosti uspel zlomiti žilavega vrhunskega nasprotnika v drugem in tretjem setu. Naš najbolj pripravljen igralec Žiga je dobil za nasprotnika mladega obetavnega igralca, ki je v prvem setu zadeval praktično vse. Žiga se je upiral tako močno, da so loparji kar pokali in se lomili. V drugem setu je dvignil igro na višji nivo in malo je zmanjkalo, da bi presenetil nasprotnika. Pozna se, da nam primanjkuje več tovrstnih težkih tekem prve lige – treningov, da bi bili že na začetku tekme, pripravljeni na visok ritem vrhunskega tenisa.

    V nadaljevanju sta na igrišče stopila oba naša »levo usmerjena« igralca. Borut je s svojo prepoznavno igro z veliko rotacije poskušal presenetite forhand bombarderja iz Medvod. Njegove neverjetne atletske sposobnosti in borbenost, sta prisilila nasprotnika, da je odigral življenjsko tekmo. Blizu, zelo blizu je bil presenečenju. Še kakšen teden takšnih tekem, pa bi bil skalp na naši strani. Matic je s svojo premišljeno igro iskanja in odpiranja kotov v igrišču, nasprotnika vrgel iz ustaljenega ritma po izgubljenem prvem nizu in prinesel še tretjo zmago. Trenutni rezultat je bil 3:2. Pred nami je bilo še zadnje dejanje teniškega trilerja: igra dveh dvojic. Za zmago smo še potrebovali eno zmago v teh dveh tekmah.

    V ogenj smo poslali preverjen par Sotler:Beliš in Sabolčki:Marič. Izkušeni Mare in borbeni tekač sta se odlično upirala, a je zmanjkalo malo sreče in kanček več skupnih odigranih tekem za presenečenje. Pred nami se je odvijala prava drama v prvem setu našega drugega para. Uigranost ter izkušnje Matica in Benjamina, sta prevagala tehnico v prvem nizu našo stran. V drugem setu sta se še dodatno sprostila in dvignila ravne igre na višji nivo. Počasi sta lomila nasprotnika tako taktični kot psihično. Suvereno sta osvojila drugi niz brez izgubljene igre. Slavje se je lahko pričelo.

    tenis
    brežice
    video

    Pridružite se nam

    Poglejte tudi