Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
20.04.2022
09:27
NK Brežice 1919
Foto: NK Brežice 1919 Terme Čatež
Brežiški nogometaši so se z visoko zmago proti Dravi Ptuj odlepili z dna lestvice 2. slovenske nogometne lige. V neposrednem obračunu so bili boljši s 7:1. Blizu zmage so bili v Rogaški tudi Krčani.

25. krog 2. slovenske nogometne lige

Brežičani premagali Dravo

Varovanci trenerja Dražena Vegla so v 25. krogu 2. slovenske nogometne lige na domačem igrišču s 7:1 premagali ekipo Drave Ptuj. V 9. minuti je goste v vodstvo popeljal Šlak, v 45. minuti je izenačil Brkić, v 57. minuti pa je domače v vodstvo popeljal Hanžek. Mrvič je tri minute pozneje povišal na 3:1, od 63. do 85. minute pa je za šov poskrbel Ruedl. V 22. minutah se je namreč štirikrat vpisal med strelce in potrdil še kako pomembno zmago v boju za obstanek.

Krčani v Rogaški Slatini zmago držali do 91. minute

V Rogaški Slatini je Krčanom dobro kazalo, da bi domov prinesli vse tri točke. V 4. minuti je bil izključen Doumbia, tako da so nadaljevanje srečanja odigrali z igralcem manj. V 46. minuti je zelene v vodstvo popeljal Ikwuemesi, vodstvo so držali do 91. minute, ko je domačim točko priskrbel Gobec. 

Kako naprej?

Do konca prvenstva je še pet krogov, Krčani v soboto gostijo kranjski Triglav, Brežičani v nedeljo odhajajo na gostovanje k Primorju v Ajdovščino.

nogomet
nogometni klub brežice
nk krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja