Skip to main content
V Posavju 5.2° C Četrtek, 25. 2024
21.07.2021
13:05
Fight club Shony v Bratislavi
Foto: ePosavje.com
Članice Fight Cluba Shony so med vikendom nastopile na 41. Odprtem prvenstvu Slovaške, kjer so v konkurenci 15-ih držav osvojili zlato in tri bronasta odličja.

Brežičanke v Bratislavi do štirih medalj, Ela Petan do zlate

BRATISLAVA (SLOVAŠKA) Po osvojitvi zlate medalje na svetovnem pokalu v Poreču Ela Petan nadaljuje s svojimi vrhunskimi nastopi, vnovič je potrdila odlično pripravljenost pred prihajajočim mladinskim evropskim prvenstvom čez mesec dni na Finskem. Ela je v Bratislavi nastopila v kategoriji mladink do 53 kg, kjer ji je žreb v prvem krogu namenil trenutno vodilno tekmovalko na svetovni WKF lestvici, Adelo Vlasakovo, nosilko treh zlatih medalj iz svetovnih pokalov in aktualno viceprvakinjo sveta iz Čila. Po izjemno napetem in izenačenem boju je zmaga žal pripadla nasprotnici, v repasažu pa si je Brežičanka po zmagi nad Madžarko Lintzevo in Nemko Freudenbergovo zagotovila bron. Komaj 16-letna Ela je nato nastopila še v kategoriji U21, kjer sicer nastopajo tekmovalke med 18. in 20. letom starosti in suvereno začela svoj zmagoviti pohod. Najprej je klonila Hrvatica Sulekova, nato Čehinja Vargova in v finalu še Slovakinja Bogarova. Glede na to, da je na tako močnem tekmovanju osvojila zlato medaljo v višji starostni kategoriji, o prihodnosti njenih vrhunskih dosežkov zagotovo ne rabi skrbeti.

Skok na stopničke je uspel tudi Tjaši Petković, v kategoriji U14 do 50 kg, kjer je bila v prvem krogu prosta, v drugem je premagala Slavikovo s 3:0, sledil je poraz z Zumerjevo, v boju za medaljo pa je bila uspešnejša od Ilavskove. Pri kadetinjah nad 54 kg je odlično začela tudi Saša Petković, ki je v uvodnem boju premagala Dvorsko, v drugem pa klonila pred Hoxajevo, katera je izgubila v polfinalu in možnost repasaža je splavala po vodi. Saša je nastopila še v starejši kategoriji mladink nad 59kg, kjer je osvojila odlično 5.mesto.

Uspeh deklet je dopolnila Ana Sever, ki je po treh srčnih in neusmiljenih bojih v kategoriji U21 nad 59kg osvojila bronasto medaljo. Čast Slovenije je na zadnjem pripravljalnem turnirju pred MEP branila ekipa zgolj štirih deklet iz vrst Fight Cluba Shony, z osvojenimi štirimi odličji deklet pa je bila Slovenija med 15. nastopajočimi državami na tekmovanju uvrščena na 6. mesto, za Slovaško, Madžarsko, Bulgarijo, Avstrijo in Dansko ter s tem prehitela vrsto neprimerno številčnejših in zelo uglednih reprezentanc (Italija, Nemčija, Hrvaška...).

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

"Dosežki pričajo o tem, da smo v našem klubu zgradili izjemno zgodbo, zelo homogeno ekipo, da gojimo vrhunski tekmovalni karate in da znamo vlagati v svoje tekmovalce. Žal smo s plačilom evropskega prvenstva in dosedanjimi tekmovanji klubski račun popolnoma izpraznili, kruta realnost športa pa ostaja, da brez prepotrebnih sredstev ne bomo mogli razvijati naše zgodbe na nivoju, ki si ga tekmovalke zaslužijo," o dosežkih pravi njihov trener Sašo Vaš.

Po mladinskem evropskem prvenstvu začenjajo ciklus kvalifikacij za MEP in SP 2022, med katere sodita svetovna pokala v Istanbulu in Benetkah, sledila bo vrsta reprezentančnih priprav in kontrolnih tekmovanj ter nakup prepotrebne opreme za kvaliteten trening.

(eP)

brežice
borilni športi

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja