Skip to main content
V Posavju 4.5° C Sreda, 24. 2024
05.10.2021
13:21
Fight club Shony
Foto: Fight club Shony
Na državnem mladinskem prvenstvu v karateju v Slovenskih Konjicah, na katerem je nastopilo 346 tekmovalcev iz 50 klubov, so nastopile tudi članice Fight cluba Shony.

Državno mladinsko prvenstvo v karateju

Brežičani na turnirju brez Tjaše Petković

SLOVENSKE KONJICE "Glede na to, da je državno prvenstvo eno izmed glavnih izbornih tekmovanj za nastop na evropskem prvenstvu, ki bo meseca februarja v Pragi na Češkem, smo že od doma odšli z grenkim priokusom, saj je le nekaj dni pred samim tekmovanjem Tjaša Petković, ena izmed klubskih favoritk za osvojitev državnega naslova, morala nastop odpovedati zaradi pozitivnega izvida na Covid19," je po turnirju sporočili njihov trener Sašo Vaš.

Ela Petan nova državna prvakinja

V boj za ožji reprezentančni izbor za nastop na evropsko prvenstvo naslednje leto so potem vstopile Ela Petan, ki je v kategoriji mladink do 53kg pričakovano osvojila naslov državne prvakinje, pri Saši Petković je že dišalo po drugem zlatu med kadetinjami nad 54kg, saj je v izločilnih bojih premagala vse glavne favoritke v kategoriji, med njimi tudi Tašo Muzik, lanskoletno prvakinjo in letošnjo udeleženko EPja. V finalu je Saša žal storila nekaj usodnih napak, na koncu pa osvojila 2. mesto.

Na stopničkah tudi Saša Petković in Ana Sever

Pri mladinkah nad 59kg, ki je trenutno po kvaliteti najzahtevnejša kategorija, je težka naloga čakala Ano Sever, ki je svoj cilj izpolnila. Ana je osvojila bronasto medaljo za Zalo Žibret, letošnjo nosilko srebra iz svetovnega pokala, in Elizabeto Molnar, nosilko srebra iz evropskega prvenstva izpred dveh let.

Fotogalerija (Foto: Fight club Shony):

Zdaj jih čaka nastop na Reki

Brežičanke bodo že prihodnji vikend nastopile na zelo močnem odprtem prvenstvu Hrvaške na Reki, kjer se bodo v družbi mnogih nosilk medalj iz največjih tekmovanj skušali prebiti med najboljše.

(eP)

brežice
borilni športi
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi