Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
02.12.2019
09:17
Karate turnir v Trbovljah
Foto: Karate klub Brežice
Zadnjo soboto v novembru je v Trbovljah v veliki športni dvorani Polaj potekal tradicionalni, že 47. mednarodni karate turnir Trbovlje Open 2019, ki velja za enega najstarejših v tem delu Evrope.

Brežičani domov prinesli 5 odličij

TRBOVLJE Tekmovanja se je udeležilo 556 tekmovalcev iz 12-ih držav in 88-ih evropskih klubov, tekmovali so v katah in v športnih borbah, oboje v posamični in ekipni konkurenci. Na turnirju so nastopili tudi najboljši tekmovalci iz Karate kluba Brežice, ki so domov prinesli kar pet odličij.

Balkansko mladinsko prvenstvo v Brežicah

Za mlajše je bila to zadnja močna tekma v letošnjem letu, za nekatere pa zadnja kontrola tekma pred nastopom na Balkanskem mladinskem prvenstvu, ki bo prihodnji vikend v Brežicah. To bo hkrati doslej največji karate dogodek v Brežicah, zato verjamemo, da bodo tribune v športni dvorani Brežice od 6. do 8. decembra 2019 polne. Soorganizator tekmovanja je tudi Karate klub Brežice, ki bo posebej navijal za Elo Petan, ki bo nastopila za reprezentanco Slovenije v katah in športnih bojih (kadetinje –54 kg), ter Ano Sever, ki se bo za Slovenijo borila v športnih bojih (kadetinje + 50 kg).

Trbovlje

V Trbovljah je najprej nastopila ekipa brežiških katašic v konkurenci mlajše kadetinje. Za ekipo so nastopile Maja Lazanski, Maja Lakner in Tjaša Petković. V polfinalu so suvereno s 5 : 0 premagale ekipo iz Trbovelj, v finalu pa izgubile proti ekipi iz Postojne in tako zasluženo osvojile srebrno odličje. V nadaljevanju je potekalo tekmovanje v konkurenci posameznic (8.–3. kyu).

Fotogalerija (Foto: Karate klub Brežice):

Najtežjo nalogo je imela naša najboljša katašica, reprezentantka Slovenije Ela Petan, ki je najprej v katah nastopila v izredno močni konkurenci kadetinj. Tokrat so že drugič v Sloveniji ocenjevali po uradnem WKF sistemu z ocenami. Ela je nastopila silovito in se že v prvem krogu s kato Paiku uvrstila v nadaljevanje tekmovanja med osmerico najboljših. V drugem krogu je izvedla kato Suparimpei in dosegla drugo mesto v svoji skupini štirih tekmovalk, kar ji je omogočilo borbo za bronasto odličje, kjer se je pomerila s kolegico iz reprezentance Aljo Kutija. Ela je stopnjevala svoje nastope in se ni predala do konca. Izvedla je še kato Chatanyara Kushanku in z visoko oceno 23,7 premagala nasprotnico ter zasedla mesto na zmagovalnih stopničkah in se veselila bronastega odličja. Ela je tako ponovno v svoji konkurenci med katašicami dosegla najvišjo slovensko uvrstitev, kar je zanjo pomembno, saj je bila to izborna tekma za nastop na evropskem prvenstvu.

V športnih bojih se je pomerilo 5 bork in borcev, ki so osvojili dve bronasti medalji in eno peto mesto. Pri mlajših kadetinjah nad 50kg je Saša Petković prav blestela in prikazala eno najboljših predstav na svoji mladi športni poti. Saša je v četrtfinalu z izjemno taktično dovršeno borbo kar s 4:0 premagala Ano Raković iz BiH, v polfinalu je klonila proti zelo kvalitetni Hrvatici Sari Tomić, v repasažu pa je sledila zopet suverena zmaga proti Gaji Humar in zasluženo se je lahko veselila 3. mesta.

Njen uspeh je prav tako z bronasto medaljo pri mlajših kadetinjah do 45kg dopolnila Tjaša Petković, ki je v prvem krogu ugnala Aido Trstenjak iz Hrvaške, sledil je poraz s končno zmagovalko Seliverstovo (Ukrajina) in zmaga v repasažu proti Mariji Marić (BiH). Za obe borki je to zadnja letošnja preizkušnja, s katero sta vnovič potrdili svoje mesto v reprezentanci.

Pri kadetinjah do 54kg je zelo kvalitetne boje prikazala tudi Ela Petan. V prvem krogu je bila po odsotnosti nasprotnice prosta, v drugem je s 5:1 premagala Lipcseyevo iz Madžarske, v polfinalu je za las (0:1) klonila proti petouvrščeni iz letošnjega mladinskega SP, Jerci Repić, kjer je v izteku borbe staknila tudi poškodbo čeljusti. Ela je kot prava borka stisnila zobe in samozavestno krenila v repasaž, kjer je v boju s Stojićevo (BiH) povedla z 1:0, sledil je preobrat in vodstvo nasprotnice na koncu pa čudovita zmagovalna točka Ele, ki so jo sodniki žal ignorirali, zato je naša borka tokrat končala na 5. mestu. Ana Sever (kadetinje nad 54kg) in Jaka Cerjak (kadeti do 52kg) sta se borila zelo konkurenčno in odločno, žal pa športna sreča tokrat ni bila na njuni strani. Že v petek naši reprezentantki čaka nastop na Balkanskem prvenstvu v brežiški športni dvorani.

Karate klub Brežice

brežice
borilni športi
karate klub brežice
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja