Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
25.09.2019
09:14
Foto: Karate klub Brežice
V soboto je v Kranju potekal tradicionalen mednarodni turnir v karateju Kranj open 2019, kjer so nastopali tekmovalci iz sedmih držav. Udeležili so se ga tudi člani Karate kluba Brežice.

Eno zlato, eno srebrno in tri bronasta odličja

Kranj open 2019

KRANJ Brežičani so osvojili eno zlato, eno srebrno in tri bronasta odličja. Posebne čestitke gredo zmagovalnemu kata timu mlajših kadetinj (Maja Lakner, Maja Lazanski in Tjaša Petković), izjemni Eli Petan, Tjaši Petković tudi v borbah in Jaki Cerjaku, ki so stali na zmagovalnih stopničkah. Za KK Brežice pa sta lepo nastopili tudi Saša Petković in Ana Sever. Tekmovalce sta spremljala trenerja Sašo Vaš in Metka Galič.

Tekmovanje v katah so pričela dekleta, ki so prestopila med mlajše kadetinje. Najprej je na tatami stopila Maja Lazanski, ki je v zadnjem letu močno napredovala. V prvem kolu je gladko zmagala, v drugem izgubila proti kasnejši finalistki in v repasažu za las z 2 : 3 zgrešila bronasto odličje. Z osvojenim petim mestom in prikazanimi katami pa je bila tokrat v močni konkurenci tudi zadovoljna. Kot druga je med posameznicami nastopila Saša Petković, ki je bolj specializirana za borbe, kljub temu pa trenira tudi kate. Prikazala je solidno tehnično znanje in veliko borbenega duha ter na koncu osvojila sedmo mesto. Kot tretja je v isti kategoriji nastopila Maja Lakner. Pokazala je največ tehničnega znanja, nastopila zelo suvereno in elegantno, vendar ji je tokrat za visoko uvrstitev zmanjkalo malo športne sreče pri žrebu in nekoliko več moči.

V zelo močni konkurenci kate kadetinje je ponovno blestela Ela Petan. Izvajala je najmočnejše mojstrske kate, in sicer Paiku, Annan, Suparimpei in Papuren. Nastopila je zelo suvereno in odločno ter pokazala, da sodi v sam vrh slovenskega karateja. Vse dvoboje razen polfinalnega, ko je sumljivo izgubila proti domačinki iz Kranja, je zmagala in tako osvojila bronasto odličje, čeprav je po prikazanem prav gotovo zaslužila zlato.

Na MT v Kranju so se na zmagovalni oder povzpeli trije brežiški borci. Jaka Cerjak je osvojil srebro pri kadetih do 52kg, Tjaša Petković bron pri deklicah do 40kg in Ela Petan bron pri kadetinjah do 47kg.

Jaka je na drugem mestu končal zaradi kazni. Nasprotnika je namreč nekajkrat premočno zadel, atraktivna brca v glavo pri kateri je nasprotnika zadel s peto v predel sence, pa je bila dovolj za diskvalifikacijo in končno srebro.

Tjaša Petković je bila v prvem krogu prosta, v drugem se je pomerila s končno zmagovalko Jovovičevo iz Srbije, kjer se ni izšlo po načrtih, v repasažu za tretje mesto pa je nasprotnico premagala kar z 8:0 in se zasluženo veselila 3. mesta.

Ela Petan je začela odlično, saj se je že v prvem krogu srečala z aktualno državno prvakinjo Mašo Magajno in jo s tehnično in taktično dovršeno borbo suvereno premagala. Po težki zmagi je verjetno prehitro odmislila preostale nasprotnice in v polfinalu je sledilo presenečenje, saj je klonila proti sicer precej šibkejši nasprotnici in se na koncu morala zadovoljiti z bronom.

Ana Sever je uvodno borbo proti Italijanki končala z neodločenim izidom, a so sodniki žal v naslednji krog poslali nasprotnico, Saša Petković pa je bila zopet premočna za nasprotnice in je klonila predvsem zaradi kazni.

Člane KK Brežice čaka nova preizkušnja že v nedeljo, ko bodo nastopili na turnirju v Rogaški Slatini.

Karate klub Brežice

karate klub brežice
brežice
borilni športi
fotogalerija

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja