Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
09.05.2022
11:15
Brežiški karateisti v Slovenskih Konjicah
Foto: Karate klub Brežice
V soboto je v športni dvorani v Slovenskih Konjicah potekal močan mednarodni turnir v karateju pod imenom Pokal konjiškega konja 2022 (Horse Cup 2022).

Cicvarić zmagal, iz Slovenskih Konjic še z osmimi medaljami

BREŽICE Na tekmovanju je sodelovalo 551 tekmovalcev iz 76 klubov iz 8 držav, skupaj so opravili 755 nastopov. Karate klub Brežice je na tekmovanju nastopil s številno ekipo izkušenih tekmovalcev, ki so se jim tokrat že tudi pridružili mlajši tekmovalci. Nekateri med njimi so na tem tekmovanju nastopili prvič. Največji uspeh je dosegel Luka Cicvarić, ki je zmagal v kategoriji mlajši kadeti kate, Eva Strgar je osvojila srebrno odličje v kategoriji kate najmlajše, ostali tekmovalci pa so domov prinesli še 7 bronastih odličij tako v posamičnih kot v ekipnih kategorijah.

Fotogalerija (Foto: Karate klub Brežice):

Na stopničkah tudi tri ekipe

Vsi tekmovalci so nastopili po svojih najboljših močeh. Mlajši so premagovali začetniške težave in vsi pokazali zelo lepe nastope ter veliko talenta. Starejši so ponovno dokazali, da sodijo v vrh slovenskega karateja in v slovensko državno reprezentanco. Poleg zlata Luke Cicvarića, ki je v štirih kolih izvrstno pometel s konkurenco z mojstrskimi izvedbami kat Annan dai, Ohan dai, Ohan in Paiku in srebra mlade talentirane začetnice Eve Strgar so izstopali dobitniki bronastih odličij, med katerimi so tudi bodoči upi slovenskega karateja. Bronasta odličja so osvojili Gašper Štern (kate malčki 8-6 kyu), Niko Cicvarić (kata dečki 8-4 kyu), Santeja Ivnik (kate mlajše kadetinje 8-3 kyu), Luka Cicvarić (kate kadeti), ekipa deklic v sestavi Kim Kerin, Angelika Li Žičkar in Sinja Bončina, ekipa dečkov v sestavi Gašper Štern, Gal Budič in Niko Cicvarić ter ekipa mlajših kadetov v sestavi Niko Cicvarić, Jan Vretič in Ian Črpič.

Poleg nosilcev odličij so odlična peta mesta osvojili Gal Budič (kate malčki 8-6 kyu), Sinja Bončina (kate deklice 8-4 kyu), Ian Črpič in Jan Vretič (kate mlajši kadeti 8-3 kyu), Maja Lazanski (kate mladinke), Maja Lakner (kate kadetinje) in ekipa mlajših kadetinj v sestavi Santeja Ivnik, Sinja Bončina in Angelika Li Žičkar.

Karate klub Brežice

brežice
borilni športi
karate klub brežice
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja