Skip to main content
V Posavju 3.8° C Četrtek, 25. 2024
02.09.2021
08:42
Iztok Kapušin
Foto: arhiv ePosavje
Brežiški nogometašem v 2. slovenski nogometni ligi letos ne gre vse po načrtih. Po petih krogih so z dvema točkama na dnu lestvice, s katere jih bo skušal dvigniti stari znanec brežiške svete trave.

Ostali brez prvega vratarja, a dobili novega trenerja

BREŽICE Na naših straneh smo že zjutraj poročali, da os brežiški nogometaši ostali brez prvega vratarja članske ekipe. Tim Kruljac se je namreč preselil v novomeško Krko. A so ob tem v minulih dneh dobili novega trenerja članske ekipe.

Iztok Kapušin je novi trener NK Brežice 1919

Brežičani so po uvodnih petih krogih letošnje 2. slovenske nogometne lige na zadnjem, 16. mestu lestvice, ko so zabeležili dva remija in tri poraze, z razliko v zadetkih -9. Trikrat so bili uspešni v nasprotnikovo mrežo, v svojo pa so prejeli 12 zadetkov. Člansko ekipo je po Željku Mitrakoviću, s katerim so prejšnji teden v brežiškem klubu sporazumno prekinili sodelovanje, zdaj prevzel Iztok Kapušin, ki napoveduje skok z dna lestvice. "Naša ekipa je zagotovo najmlajša v ligi, zato v dolgoročnem smislu predstavlja veliko perspektivo za klub. Torej bo moj dolgoročni cilj, ob razvoju mladih igralcev, dosegati dobre rezultate, ki bodo zagotavljali igranje med klub 2. SNL tudi v prihodnje," pravi Kapušin.

"Niti v trenutku nisem podvomil v to, da ne bi sprejel izziva"

"NK Brežice 1919 je moj matični klub. Tukaj sem pred mnogimi leti naredil prve nogometne korake. Zato me za ta klub vežejo posebna čustva in spomini. Ko sem prejel klic z uprave kluba, niti v trenutku nisem podvomil v to, da ne bi sprejel izziva. Moštvo je zelo mlado, vendar sem opazil veliko povezanost znotraj slačilnice in željo po napredku. To me navdaja z optimizmom. Saj samo želja po delu in vsakodnevnem napredku je edina prava pot do bolj uspešnih rezultatov," je povedal Brežičan, ki je v svoji trenerski karieri vodil prvoligaške in drugoligaške ekipe, v Sloveniji in na tujem.

"Izboljšanje kvalitete igre"

Kapušin želi v prvi vrsti postaviti določena pravila, "saj je red in disciplina osnova za kvalitetno delo. Če želimo na igrišču izgledati organizirano, je potrebno skozi proces dela udejanjiti začrtano idejo v igri. Proces dela bo torej usmerjen v izboljšanje kvalitete igre. Posledica kvalitetnega dela pa se bo pokazala v boljših rezultatih v bližnji prihodnosti."

Iztok Kapušin

"Fantje potrebujejo vzpodbudo"

"Fantje potrebujejo vzpodbudo, zato bi si želel, da jih vsi podpremo na poti njihovega razvoja. Mi vsi skupaj pa zagotavljamo, da bomo na igrišču pustili srce in dušo na vsaki tekmi in s tem opravičili dres in grb, ki ga zastopamo," ob tem še dodaja Kapušin.

(bš, eP)

brežice
nogometni klub brežice
nogomet

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja