Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
25.10.2021
09:41
Člani ŠTD Tonfa na Mallorci
Foto: ŠTD Tonfa - PP Brežice
Nogometna ekipa športno turističnega društva Tonfa, ki jo sestavljajo sedanji in nekdanji policisti Policijske postaje Brežice, se je udeležila mednarodnega amaterskega nogometnega turnirja v Španiji.

Brežičani na Palmi de Mallorci v finalu nogometnega turnirja

BREŽICE Na turnirju je nastopilo 36 ekip v več kategorijah. Brežičani so nastopili v kategoriji 35+ let in zasedli končno odlično 2. mesto. Najprej so odigrali devet tekem v skupinskem delu in zasedli drugo mesto. To jih je popeljalo v polfinale, kjer so bili boljši od slovaške ekipe Daxtav. Sledilo je finale proti romunski ekipi ADDA, v katerem so jim žal morali športno priznati premoč. Uspeh zaradi tega ni nič manjši, saj so na turnirju prikazali lepo igro in zasluženo osvojili drugo mesto.

Brežičani so imeli tudi nekaj prostega časa, ki so ga izkoristili za ogled prečudovitega otoka in glavnega mesta Palma. Otok, ki se ne imenuje po naključju Palma de Mallorca, saj na vsakem vogalu rastejo palme, ponuja ogromno lepih peščenih plaž, čisto morje in lepo urejena mestna središča.

Fotogalerija (Foto: Ekipa ŠTD Tonfa - PP Brežice):

Slovenska himna pred

Ker je zaradi COVID-19 situacije v svetu potovanje precej oteženo, so imeli kar nekaj težav, da so se turnirja sploh lahko udeležili. Tako je njihova pot na Mallorco potekala iz Ljubljane preko Londona. Nazaj so se vračali preko Italije do zagrebškega letališča, kjer so jih pričakale družine in jih varno prepeljale domov. Ekipa se zahvaljuje vsem, ki so jim stali ob strani in jih podpirali pri njihovem uspehu.

Po strnjenih občutkih so bili vsi člani enotni, da je bilo najlepše pred finalom stati na igrišču in poslušati slovensko himno. Na to so še posebej ponosni in bi slednje radi še velikokrat ponovili.

Besedilo: Boštjan Krošelj
Foto: Ekipa ŠTD Tonfa – PP Brežice

brežice
nogomet
fotogalerija

Pridružite se nam

Zadnje novice