Skip to main content
Četrtek, 28. marec 2024
13.05.2019
12:53
Foto: Plavalni klub Celulozar Krško
Najstarejši slovenski plavalni klub Ilirija iz Ljubljane letos praznuje 100 let delovanja. Na prvi tekmi poletne sezone so nastopili tudi krški Celulozarji.

Celulozarji na mitingu v Ljubljani

V sklopu praznovanj so minulo soboto organizirali tradicionalni Mednarodni miting Ilirija, po dolgih letih zopet na 90 let starem bazenu inž. Stanka Bloudka, ki je, mimogrede, projektiral tudi žal že porušeni bazen v Krškem. Sodelovali so seveda tudi plavalci Celulozarja, ki so dosegli kar nekaj odličnih uvrstitev.

Nik dvakrat najboljši med mladinci

Med mladinci je kar dve zmagi dosegel Nik Sokolovič (200 prosto in 100 hrbtno), družbo na zmagovalnem odru mu je obakrat delal Nik Pribožič za osvojeni drugi mesti. Tretji na 100m prsno je bil prav tako mladinec Peter Kržan.

Tim zmagal na 100m hrbtno

Najmlajši med Krčani Tim Bizjak je zmagal med kadeti na 100 hrbtno, bil pa je še drugi na 100m prosto, s časom na 100m hrbtno je bil najboljši tudi v absolutni konkurenci.

Maj in Anja blizu stopničk

Dobro je tekmoval tudi Maj Zorko, ki je med kadeti osvojil 7. mesto na 100 hrbtno in 8. na 200 prosto, edina deklica v ekipi,sicer kadetinja Anja Vrščaj, pa se je najvišje zavihtela na odlično 4. mesto v disciplini 200m prsno.

(Plavalni klub Celulozar Krško, eP)

krško
plavalni klub celulozar krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja