Skip to main content
V Posavju 5.9° C Četrtek, 25. 2024
02.08.2019
09:42
Tim Bizjak, Foto: arhiv ePosavje
Šest plavalcev Plavalnega kluba Celulozar Krško ta konec tedna sodeluje na združenem državnem prvenstvu, ki bo od četrtka do nedelje potekalo v Kranju. Za Celulozarji je prvi dan in že prva medalja.

Tim Bizjak prvi dan bronast na 50m hrbtno

KRANJ Celulozarji so po zaslugi Tima Bizjaka po prvem dnevu tekmovanj prišli do prve medalje. Bizjak je dopoldne v kvalifikacijah na 50m hrbtno zasedel absolutno 20. mesto in se s 17. časom uvrstil v popoldanski kadetski finale.

Nov klubski rekord je 28.67

Popoldne je s časom 28.67 zmagal kadetsko finale in osvojil bronasto medaljo. Dopoldne sta bila v kvalifikacijah od Bizjaka boljša dva plavalca domačega Triglava, ki sta popoldne plavala v združenem mladinsko-kadetskem finalu. In bila v tem finalu po času počasnejša od kadetskega finala nekaj minut pred tem.

Bizjak je bil tako v popoldanskem plavanju hitrejši od sedmih sotekmovalcev v kadetskem finalu in od osmih plavalcev v združenem mladinsko-kadetskem finalu. Če bi v dopoldanskih kvalifikacijah plaval le nekaj stotink hitreje, bi popoldne plaval v že omenjenem združenem finalu. Z odplavanim časom je sicer še izboljšal klubski rekord, ki ga je marca letos v Zagrebu (29.02) prevzel od Jaroslava Kovačiča.

Štafeta 4x100 prosto na 11. mestu

Celulozarska štafeta 4x100 prosto v postavi Peter Kržan, Tim Bizjak, Matic Močnik, Alen Jular je s časom 3:58.30 zasedla 11. mesto. Poleg omenjenih štirih v Kranju nastopata še Jakob Močnik in Maj Zorko.

Petkov program v Kranju

Na bazenu v Kranju plavalce v petek čakajo nastopi na 200m hrbtno, 100m prosto, 200m mešano, 50m prsno in 800m prosto.

(bš)

krško
plavalni klub celulozar krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja