Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
04.04.2022
13:30
Celulozarji, Maribor
Foto: Plavalni klub Celulozar Krško
Od petka do nedelje je v Mariboru potekalo zimsko državno prvenstvo v plavanju za mlajše dečke in deklice ter dečke in deklice. Na tekmovanju so sodelovali tudi krški Celulozarji.

Celulozarji na državnem prvenstvu v Mariboru

KRŠKO Mlajši so tekmovali v dopoldanskih urah, starejši pa so moči merili popoldne. Plavalni klub Celulozar Krško so v mlajših kategorijah zastopali štirje plavalci in ena plavalka, pri starejši kategoriji dve plavalki.

Ana in Tin na stopničkah

Pri mlajših kategorijah je bila najuspešnejša Ana Menoni, ko se je v mlajšem letniku pri mlajših deklicah potegovala za diplome. Ana je osvojila dve prvi mesti na 200m prosto in 100m hrbtno, dve drugi mesti na 50 in 100m prosto, ter tretje mesto na 50m hrbtno, tik pod stopničkami pa je pristala na 50m delfin.

Na stopničke je dvakrat stopil tudi mlajši deček Tin Babič z osvojenima dvema tretjima mestoma na 100 in 200 metrov hrbtno, osvojil pa je še eno četrto mesto na 50m hrbtno, eno peto na 50m prsno ter dve šesti mesti na 50m delfin in 100m mešano.

Nejc, Lovro, Aleksej

Med deseterico se je uspelo zavihteti tudi Nejcu Kranjcu, ki je bil deseti na 100m prosto, blizu deseterice pa je bil še z dvema enajstima mestoma na 200 in 400 metrov prosto. Pohvalo za nastope in odplavane osebne rekorde pa si zaslužita tudi tudi Lovro Kožar in Aleksej Kržan, ki sta prvič nastopala na državnih prvenstvih. Fantje so tudi odplavali štafeto 4x50m prosto in se uvrstili na odlično enajsto mesto.

Ema do štirih odličij

Pri deklicah, si je Ema Menoni priplavala štiri odličja. Dvakrat je bila druga na 100m hrbtno in 100m prsno, dvakrat pa je bila tretja na 200m prsno in 50m hrbtno, na 50m prsno pa je pristala na nehvaležnem četrtem mestu. Z dvema uvrstitvama med prvih deset se lahko pohvali tudi Sara Dobnik, ki je bila šesta na 100m prsno ter osma na 50m prsno.

Po počitku priprave na poletno sezono

Plavalce sedaj čaka kratek oddih, potem pa se že začnejo priprave na poletno sezono in tekmovanja v olimpijskem bazenu.

Fotogalerija (Foto: Plavalni klub Celulozar Krško):

plavalni klub celulozar krško
krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja