Skip to main content
Torek, 5. december 2023
19.07.2022
11:53
Minulo soboto in nedeljo je v Ljubljani na Kopališču Kodeljevo potekalo moštveno in posamično državno prvenstvo v plavanju za mlajše dečke in mlajše deklice.

Celulozarji devetkrat na zmagovalnem odru

Ana Menoni v mlajšem letniku šestkrat na stopničkah

KRŠKO Klubske barve Celulozarja so zastopali štirje plavalci, ki so se izkazali z odličnimi nastopi in rezultati in kar devetkrat "obiskali" zmagovalni oder. Najuspešnejša je bila mlajša deklica Ana Menoni, ki je v mlajšem letniku kar šestkrat stopila na zmagovalni oder. Na prvo mesto se je zavihtela trikrat in sicer v disciplinah 100m hrbtno, 100m prosto in 200m hrbtno, druga je bila na 50m hrbtno in 200m prosto, tretja pa  na 400m prosto.

Tin Babič osvojil tri medalje

S tremi osvojenimi medaljami se lahko pohvali mlajši deček Tin Babič, ki je bil srebrn na 100m delfin, dvakrat pa je bil bronast v disciplinah 50m in 100m hrbtno. V svojih preostalih treh nastopih se je tudi uvrstil med deseterico in sicer na četrto mesto na 200m hrbtno, šesto na 200m mešano in sedmo na 50m delfin.

Nejc Kranjc štirikrat med deseterico, Lovro Kožar na 23. mesto.

Nejc Kranjc je imel tudi zelo uspešno državno prvenstvo z osebnimi rekordi in štirimi uvrstitvami med prvo deseterico. Najboljši sedmi je bil na 100m delfin, osmi na 400m prosto, in dvakrat deseti na 100 in 200m prosto. Pohvale za odplavane osebne rekorde si zasluži Lovro Kožar. Njegova najboljša uvrstitev je bila na 50 prsno, ko je med 68 tekmovalci zasedel 23. mesto.

Celulozarji ekipno končali na 13. mestu

V skupnem seštevku Moštvenega državnega prvenstva so »Celulozarji« zasedli trinajsto mesto med štiriindvajsetimi sodelujočimi klubi. Na državnem prvenstvu so podelili tudi pokale in priznanja za plavalce in plavalke, ki so se uvrstili med prvih šestnajst plavalcev v seštevku Razvojnega pokala Slovenije, ki je potekal v tekoči sezoni. Tin Babič je bil v skupnem seštevku drugi, Ana Menoni sedma v konkurenci s starejšim letnikom, med prejemnike priznanj pa se je uvrstil še Nejc Kranjc, ki je osvojil končno petnajsto mesto.

plavalni klub celulozar krško
krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Zadnje novice