Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
23.04.2022
21:36
WRC Hrvaška
Foto: rally-croatia.com
Od četrtka do nedelje čisto blizu nas poteka dirkalni dogodek WRC Hrvaška. Reli dirkači bodo vozili le nekaj kilometrov stran od meje s Slovenijo, v petek so tudi od Stojdrage do Gornje vasi.

Dirka svetovnega prvenstva v reliju čisto blizu nas

V petek pri Stojdragi

Dirkače po četrtkovem preizkusu cest nad Samoborom v petek čakajo štiri etape. Prva bo 19 kilometrska etapa med Malim Lipovcem in Grdanjci, druga med Stojdrago in Gornjo vasjo, tretja med Krašići in naseljem Vrškovac, četrta etapa pa bo okoli Pećurkovega Brda. Nam najbolj zanimiva in najbližja bo druga etapa pri Stojdragi, vsega nekaj kilometrov stran od vasi Novo selo Žumberačko. 

(!) Dobro je vedeti

Delovni čas mejnega prehoda Planina v Podbočju

Mejni prehod za obmejni promet Planina v Podbočju - Novo selo Žumberačko je od ponedeljka do sobote odprt od 6. do 22. ure, v nedeljo od 7. do 21. ure. Prestop meje je dovoljen za upravičence po Sporazumu o obmejnem prometu in sodelovanju, za osebe, ki imajo pravico do prostega gibanja po pravu Evropske unije in za tovorna vozila do 3,5 ton.

Delovni časi prehodov Orešje, Rigonce, Nova vas ob Sotli

Za nedeljsko preizkušnjo bodo Posavcem zanimivi mejni prehodi z Republiko Hrvaško na območju občine Brežice. Mejna prehoda Rigonce in Orešje sta odprta 24 ur, Rakovec, Nova vas ob Sotli ter Stara vas - Bizeljsko so v nedeljo odprti po delovnem času, kot velja za Planino v Podbočju - od ponedeljka do sobote med 6. in 22. uro, v nedeljo od 7. do 21. ure.

Dirka za svetovno prvenstvo v reliju, Hrvaška, april 2022

V soboto v okolici Karlovca

Najboljši reli dirkači bodo v soboto vozili po cestah na širšem območju Karlovca in ob meji s Slovenijo pri Metliki. V soboto jih čakajo etape Kostanjevac – Petruš Vrh (23,76 km), Jaškovo – Mali Modruš Potok (10,10 km), Platak (15,85 km) ter Vinski Vrh – Duga Resa.

V nedeljo bodo znova v naši okolici

V nedeljo imajo na sporedu dve etapi, prva bo dobrih 13 kilometrov dolg odsek med Trakošćanom in Vrbnim, v zadnji etapi pa bodo znova v bližini meje s Slovenijo, štart zadnje preizkušnje bo v naselju Zagorska Sela, cilj pa 14 kilometrov pozneje v Kumrovcu.

brežice
krško

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja