Skip to main content
V Posavju 4.2° C Petek, 26. 2024
21.02.2022
12:21
Taekwondo, Fight club Shony
Foto: Fight Club Shony
Člani Fight cluba Shony so v soboto nastopili na dveh različnih tekmovalnih prizorišč.

Brežičani na

Taekwondo

S sobotnim nastopom sta tako zaživeli še ostali panogi, ki ju gojijo v klubu, boks in taekwondo. Mlajši del kluba je dopoldan nastopil v Šentjurju, na prvem pokalnem tekmovanju, ki ga pod nazivom "otroški kick" organizira Taekwondo zveza Slovenije. Mladi tekmovalci so v predtekmovanju osvojili 5 zlatih (Iva Glogovšek, Jan Kimovec Capl, Tia Libenšek, Amelia Koritnik, Leni Bizjak), 10 srebrnih (Elena Rija Štrucl, Leo Dujmović Omrzel, Matej Zagmajster, Anej Hotko, Ažbe Hotko, Kristijan Muždekić, Neža Hotko, Luana Horvat, Evita Koritnik, Žan Zajec) in 10 bronastih medalj (Jona Horvat, Nik Grozina, Lovro Zorko, Matija Županc, Jakob Vimpolšek, Domen Predanič, Mia Čačić, Alex Vinter, Anže Avšič, Danijel Kunšek)

V velikem finalu, kjer so nastopili le zmagovalci skupin predtekmovanja, je največjih uspeh zabeležila Iva Glogovšek, ki je v kategoriji deklet Kick 2 ugnala vso konkurenco in zasluženo dvignila pokal skupne zmagovalke. Srebro v isti kategoriji je osvojila Amelia Koritnik, v kategoriji Kick 3 pa se je pokal skupne zmagovalke že nasmihal Leni Bizjak, a ji je na koncu ušel zgolj za 2 točki. Za prijetno presenečenje tekmovanja je poskrbel Jan Kimovec Capl, ki se je v najmnožičnejši kategoriji najmlajših fantov (Kick 1) prebil v finale in osvojil končno 3. mesto, navzoče taekwondoiste je nase opozorila tudi Tia Libenšek, ki se je po suvereni uvrstitvi v finale na koncu prebila do tretjega mesta.

Fotogalerija (Foto: Fight club Shony):

Boks

Popoldanski del so preživeli v Mariboru, kjer so nastopili na prvem krogu Slovenske boksarske lige. Zaradi kratkih rokov pri urejanju zdravniških pregledov so Brežičani tokrat nastopili le s starejšimi predstavniki kluba (Jan in Tim Račič, Karel Kal Kerin), najbolje pa je nastopil Jan, starejši od bratov Račič, ki je z enoglasno odločitvijo sodnikov premagal Sama Pivača iz BK Ljubljana in v svojo statistiko vpisal svojo prvo boksarsko zmago. Tim in Karel sta tokrat žal priznala premoč svojima nasprotnikoma, vsekakor pa sta pridobila dragoceno izkušnjo in prepotrebne informacije o nadaljnjem načrtovanju procesa treninga.

Fight club Shony

brežice
borilni športi

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja