Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
02.03.2020
18:39
Občni zbor RKD Krško
Foto: RKD Krško
Člani RKD Krško so se zadnjo soboto v februarju zbrali v prostorih klubske pisarne AMD krško na občnem zboru, spregovorili so nekaj besed o minuli sezoni in o planih ter željah za letošnjo sezono.

Letni občni zbor RKD Krško

KRŠKO Blagajniško poročilo je predstavil Drago Kurnik, v nadaljevanju pa je Alojz Podbršček predstavil plan dela za leto 2020 in že napovedal prireditev Maraton po deželi cvička, ki bo letos potekal tertjo nedeljo v avgustu, 16. avgusta.

Predsednik Branko Sikošek je v svojem poročilu dejal, da lahko z veseljem ugotavlja, da so bile vse akcije v pretekli sezoni uspešno izpeljane, da so veliko kolesarili in to na srečo brez omembe vrednih nezgod oz. poškodb. "V letu 2019 smo tako izpeljali ravninski in gorski društveni kronometer, organizirali in izpeljali letno turo, ponovno pa smo obiskali tudi Kumrovec. Uspešno smo organizirali naš tradicionalni kolesarski maraton. Društvenih treningov, ki smo jih organizirali dvakrat tedensko preko cele sezone, pa se je udeleževalo kar nekaj kolesarjev. Udeležili smo se tudi kar nekaj kolesarskih maratonov po Sloveniji. Pomembna novost pa je, da smo se včlanili v Kolesarsko zvezo Slovenije in s tem omogočili našim članom, da so si nabavili licence in tako v naših klubskih barvah odpeljali nekaj rekreativnih kolesarskih dirk," je dejal predsednik. Povedal je tudi, da je Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport na vlogo člana Luke Šebeka izdalo Odločbo, s katero se Rekreativnemu kolesarskemu društvu Krško podeli status nevladne organizacije v javnem interesu na področju športa.

Fotogalerija (Foto: RKD Krško):

V lanskem letu so okrogli jubilej praznovali kar trije člani, in sicer Janez Bizjak, Alojz Podbršček in Ivan Turk. Predsednik jim je v imenu društva iskreno čestital in zaželel še veliko aktivnih let. Sledilo je skupno druženje. Alojz Levičar je za to posebno priložnost spekel domači kruh, Simon Krejan pa vegansko torto. Na zboru so podelili tudi medalje najhitrejšim na spomladanskem in jesenskem kronometru.

RKD Krško
Anita Petrič

krško
fotogalerija

Pridružite se nam