Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
12.06.2019
22:05
Foto: Karate klub Brežice
Zaključek tekmovalne sezone v pomladanskem delu slovenskega karateja predstavlja ekipno državno prvenstvo v katah in borbah, ki je bilo to nedeljo v Športni dvorani v Ljutomeru.

36 klubov, Brežičanke državne prvakinje

Tokrat je sodelovalo 36 klubov, ki je prijavilo 65 ženskih in 67 moških ekip. Državne prvakinje so postale članice Karate kluba Brežice, še dve bronasti odličji pa je uspelo osvojiti deklicam do 11 let.

Za Karate klub Brežice je v katah najprej nastopila ekipa deklic od 10 do 11 let, ki so jo zastopale Maja Lakner, Maja Lazanski in Tjaša Petković. Nastopile so zelo odločno in z veliko željo po odličju, saj so se v končnici priprav uspele dobro uskladiti in zmotivirati, čeprav so jih v zadnjih tednih pestile kar številne težave. V prvem kolu so usklajeno in močno izvedle šolsko kato Gekisai ichi in premagale ekipo iz Postojne. V drugem kolu so izvajale mojstrsko kato Kururunfa, vendar so proti ekipi iz Kranja izgubile in čakale na svojo novo priložnost v repasažu. Za bronasto odličje so se potem pomerile s tekmovalkami iz Trbovelj in odlično izvedle še kato Seipai ter gladko osvojile tretje mesto.

Fotogalerija:

Nastja, Nika in Ema državne prvakinje

O zmagovalkah ni bilo dvoma

Za njimi so nastopile Nastja Galič, Nika Omerzo in Ema Sever v absolutni kategoriji kate članice. Kata tim se je pripravljal večinoma med vikendi, saj je Nastja Galič, ki je tudi načrtovalka in vodja tima, med tednom sicer na študiju v Ljubljani. Kljub temu so se dekleta dobro pripravila in kot lanske zmagovalke upravičile vlogo glavnih favoritinj. V polfinalu so s kato Paiku zelo usklajeno in prepričljivo nastopile proti ekipi iz Trbovelj in jo premagale ter se uvrstile v finale, kjer so za nasprotnice dobile odlične tekmovalke iz Radvanj. Brežičanke pa so kot bolj izkušene in dobro pripravljene ter organizirane atraktivno izvedle kato Kururunfa z odličnim dodatkom – bunkaijem, kar pomeni prikaz elementov iz kate v realnih borbenih situacijah. O zmagovalkah ponovno ni bilo dvoma, Brežičanke so gladko zmagale in ponovno osvojile naslov državnih prvakinj, za kar jim je res vredno čestitati.

Tekmovalna skupina v borbah

Tekmovalna skupina v borbah je na nedeljskem ekipnem DP nastopila s tremi ekipami. Najbolje se je odrezala ekipa deklic v sestavi Tjaša Petković, Maja Lazanski in izposojena tekmovalka iz KK Loče. V četrtfinalu so dekleta suvereno z 2:0 premagale KK Mawashi Postojna, posebej velja omeniti Tjašo Peković, ki je z dvema atraktivnima ipponoma uvodno borbo zaključila z 6:0. V polfinalu so se dekleta pomerila z domačinkami iz Ljutomera. Najboljši predstavnici obeh klubov (naša Tjaša in Janžekovičeva iz Ljutomera) sta se pomerili že v prvem krogu in tudi tokrat je Tjaša blestela. Uvodni boj je dobila z 2:0 in dobro je kazalo na veliko finale, žal pa sta naši drugi dve predstavnici kljub veliko srčnosti in želje še premalo izkušeni in dekleta so se morala zadovoljiti z bronom.

Kadeti

V konkurenci kadetov so nastopili David Matija Lavrič, Sebastijan Lašič, Jaka Cerjak in Krajnc (izposojen tekmovalec iz Selnice ob Dravi). Fantje so se v prvem krogu pomerili s kasnejšim finalistom Žalcem in za las z 1:2 klonili (Lavrič zmaga, Lašič in Krajnc poraz), kadetinje v sestavi Ela Petan, Ana Sever in Saša Petković pa je čakala podobna usoda. V prvem krogu so se dobro upirale Kranju, kasnejšim finalistkam in prav tako izgubile z 1:2 (Sever zmaga, Petan in Petkovič poraz). Predstavniki vseh treh ekip so se odlično borili in pokazali, da se lahko kosajo prav z vsakim. Tekma je veljala za zadnjo do jeseni z izjemo Ane Sever in Ele Petan, ki bosta začetek julija nastopili na svetovnem pokalu za mlade v Umagu. Sledi temeljita analiza sezone, individualna priprava izhodišč za leto pred nami in nekaj tednov regeneracije.

Karate klub Brežice

karate klub brežice
brežice
borilni športi

Pridružite se nam

Novice iz Posavja