Skip to main content
Torek, 19. marec 2024
10.02.2020
14:20
OD Brestanica do točke
Foto: OD Brestanica
Članska ekipa Kostak Elmonta je v petek, 7. februarja 2020 odšla na prestavljeno ligaško tekmo v Koper.

Članice OD Brestanica v Kopru do osvojene točke

Tekma bi sicer morala biti igrana v soboto, 29. februarja, ker pa so takrat počitnice in je veliko odsotnih, so tekmo prestavili na sončni petek.

Prvi in drugi niz

Prvi niz so članice igrale dobro, a zdelo se je, da igrajo rahlo neodločeno kar se je izkazalo v končnici niza, ko bi morale po dobri predstavi v nizu zmagati, a so v končnici popustile in tako je prvi niz pripadal domačinkam iz Kopra z 26:24. Drugi niz so se odbojkarice iz Brestanice zbrale in nekaj menjav v ekipi, bi moralo spodbuditi ekipo, ki je v sredini niza prevzela vajeti v svoje roke in vodila proti končnici, ko so se spet domačinke nevarno približale. Odbojkarice iz Brestanice so tokrat ohranile trezno glavo in zaključile niz z zmago. Predvsem je veliko razliko naredila naveza napad Grilc - Dremelj podaja, kjer se pozna uigranost deklet, ki bosta v marcu skupaj z Jurečič E. in Kožar A. nastopile tudi na DP Snowvolleya na Krvavcu.

Tretji in četrti niz

Tretji niz so odbojkarice iz Brestanice igrale dobro, a nekaj nesporazumov pri prevzemanju kratkih žog je ekipi zopet popeljalo v napeto končnico, kjer se je sreča obrnila v prid igralkam Kostak Elmonta, ki so se veselile osvojenega tretjega niza, tako je bilo 2:1 v nizih in do zmage jih je ločil le še en niz. Četrti niz so se igralke Kostak Elmonta lotile z mislimi že pri zmagi in domačinke so to s pridom izkoristile, zbrano pritisnile na servisih, kjer so pa igralke OD Brestanice nezbrano grešile. Bila je sicer borba a ni bilo tiste prave sproščenosti. Po dveh urah tekme si je nato ekipa Kopra priborila zmago v četrtem, podaljšanem nizu.

Točka

Dogovor je bil, da ekipa Kostak Elmonta čim prej zbrano pobegne do osme točke v menjavo strani, a ekipa se enostavno ni držala dogovora in grešila nezbrano na servisih, prav tako ni bilo več prave energije pri zaključevanju žog. Škoda je bilo izpustiti odlično priložnost za nov uspeh, a tudi osvojena točka je bila po dolgem obračunu več kot dobrodošla sploh za starejših dveh članicah, ki sta s svojimi nasveti poskušali razigrati tudi ostale mlajše članice, ki pa razen mlade Lili Čižmek niso pokazale vsega, kar znajo.

V soboto v Brestanici Kranjčanke

Pred člansko ekipo je že nov tekmovalni vikend ko v soboto, 15. februarja 2020, v Brestanico prihaja ekipa Triglav Kranj II.

(bš)

odbojka
brestanica
krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja