Skip to main content
V Posavju 7.4° C Sreda, 24. 2024
14.03.2022
08:05
Foto: DBV Katana Globoko
Člani Društva borilnih veščin Katana Globoko so bili lani kljub epidemiji uspešni, za kar so jih v četrtek nagradili tudi na prireditvi Športnik leta občine Brežice 2021.

Tri strokovne nagrade in devet diplom

Na prireditvi za športnika leta 2021 v brežiški občini, ki jo tradicionalno pripravlja Športna zveza Brežice, so člani Društva borilnih veščin Katana Globoko dosegli izjemne dosežke. Kot so sporočili, so njihovi člani med športniki in športnicami iz več kot 40 klubov prejeli kar tri strokovne nagrade – dvojec Jedert Jevševar in Maruša Rus je postal ekipa leta v individualnih športih, Neli Rožman in Ema Šušterič sta postali perspektivna ekipa leta, Jure Žabjek pa trener leta 2021.

"Poleg tega je še 9 drugih članov prejelo diplome za rezultate v letu 2021, Jerca in Maruša pa sta zasedli drugo mesto v kategoriji najbolj priljubljeni športnik leta, za katero so šteli glasovi občanov," je sporočil predsednik društva Damjan Žerjav.

"Veseli me, da člani niso izgubili motivacije"

Rezultat ima za klub še toliko večji pomen, saj smo zaradi epidemije koronavirusa bili primorani kar leto in pol mirovati, dodaja Žerjav. "Kot kontaktni šport smo glede na sproščanje ukrepov za zajezitev koronavirusa redno aktivnost lahko začeli prav v zadnji skupini. Veseli me, da člani niso izgubili motivacije in so se po korona obdobju vrnili na tekmovalna prizorišča."

Z omenjenimi dosežki se, kot pravijo, vračajo nazaj v stare uspešne čase. "Prejeti rezultat ni rezultat posameznikov, pač pa celotnega našega kluba. Naj bodo današnji rezultati motivacija trenerjem in vadečim za ponovno udeleževanje na tekmovanjih in za premagovanje številnih izzivov, ki nas čakajo v prihodnje," je še sporočil predsednik kluba.

(eP)

borilni športi
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi