Skip to main content
V Posavju 5.8° C Sreda, 24. 2024
13.05.2020
15:45
Poglavc in Zupi, kolesarjenje okoli Slovenije
Foto: Andrej Matič
Ultra kolesarja Dami Zupi ter Alojz Poglavc sta s ciljem, da uspešno s kolesom prevozita pot okrog Slovenije zastavljeni cilj več kot z odliko tudi opravila.

Dobrodelno Okrog Slovenije

Dami Zupi in Alojz Poglavc na kolesu okoli Slovenije

Na kolesarsko pot sta se odpravila v petek, 8. maja, ob 10. uri, uspešno pa sta se na izhodišče projekta, t.j. izpred avtohiše Slak v Novem mestu vrnila v nedeljo, 10. maja, nekaj po 17. uri. Projekt DOS je kot prvi v tovrstni izvedbi zaznamovala dodbrodelna nota kolesarjev ter širše (predvsem) kolesarske javnosti.

Tako sta kolesarja v sodelovanju z Lions klubom Trebnje ter Centrom za socialno delo na poti zbirala sredstva za eksistenčno ogroženo družino z novomeškega področja. Sredstva so prispevali tako kolesarji, ki so z Zupijem in Poglavcem vozili del trase, kot podporniki, ki so omenjeni dvojec pričakali v prenekaterem slovenskem kraju, pripravili sprejem in z glavnima akterjema izmenjali nekaj vzpodbudnih besed.

Znesek zbranih sredstev, zapisan s štirimi decimalkami, bo upravičena družina prejela še ta teden. Kako privlačen pa je projekt tudi za širšo športno javnost, pa naj ponazori podatek, da je kolesarje po celotni trasi vzpona, potem ko je iz vrha pritekel proti bovški strani, nazaj na Vršič spremljal tekač Sandi Bayer.

Fotogalerija (Foto: Andrej Matič):

Projekt, ki je nastal spontano v zgolj tednu dni pred samim pričetkom le-tega, je bil izpeljan popolno. Spremljevalna ekipa v sestavi Matej Brulc, Žiga Anžlovar, Miran Goleš, Andrej Matič, Boris Praznik, Borut Dvornik ter Aljaž Bratkovič so svoje zadolžitve opravili celo nad pričakovanim. Ravno tako so k sami uspešni realizaciji prvega tovrstnega kolesarskega projekta v Sloveniji občutno pripomogli avtohiša Slak, SB, BlackBlox.si, servis Bičikleto Lj, VO2 Sport, občina Dobrovnik z g. Kardinarjem, Sitis.si, Dana.si, Preprosto.je, Versatilis.si, Giki.s, Unior.si ter uradni fotograf dogodka Matič Andrej.

Statistika projekta Dobrodelno okoli Slovenije

  • Prevožena razdalja: 1225 km
  • Višinska razlika: 14.640 m
  • Čas od začetka do cilja: 54 ur 28 min (upoštavajoč postanke za navijače ter prehrano)
  • Čas zgolj vožnja: 45h 6 min
  • Najvišja točka projekta: prelaz Vršič 1.611 m nmv
  • Povprečna hitrost kolesarjev: 27,2 km/h
  • Najhitrejši čas na kolesu: 79,9 km/h

Naj zaključimo projekt s sledečo mislijo: "Sreča daje prednost pogumnim. Hvala, ker ste pogumni tudi vi."

Dami Zupi & Alojz Poglavc

krško
brežice
sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja