Skip to main content
Petek, 23. februar 2024
03.06.2021
12:45
Impoljca, del 3. etape Dirke po Sloveniji
Foto: ePosavje.com
Do tretje etape Dirke po Sloveniji je še devet dni, v Posavju pa so že stekle priprave na skoraj pa dogodek letošnjega leta. Na naših straneh se peljemo naprej po trasi dirke, zdaj od Sevnice do Rake.

Od Sevnice do Rake

Del 3. etape Dirke po Sloveniji 2021

SEVNICA Kot smo na naših straneh zapisali že večkrat, bo v petek, 11. junija, kolesarska Dirka po Sloveniji gostovala tudi na posavskih cestah. Start bo ob 11. uri v Brežicah, nato pa bo kolesarje pot vodila iz Brežic prek Bizeljskega do Virštanja, od tam do Lesičnega in Podsrede do Brestanice in Sevnice. Cilj bo v Krškem.

V četrtem nadaljevanju potovanja po trasi pot iz Sevnice nadaljujemo proti Logu in Impoljci, kjer se bo za kolesarje začel vzpon na drugi gorski cilj etape. Vzpon po ovinkasti cesti na 384 metrov visoki Studenec bo kolesarje dočakal na 96,9 kilometru etape (od skupno 165,8 kilometrov, kolikor bodo kolesarji prevozili v naših krajih). 

S Studenca bo nato sledil spust vse do Kostanjevice na Krki. Četrto nadaljevanje popotovanja po trasi bomo zaključili na Raki, kolesarji bodo na tem delu sicer obiskali še Rovišče, Koritnico, pa Jelenik, Gradišče pri Raki in se pripeljali na trg v Raki. 

NASLEDNJIČ - Del 3. etape Dirke po Slovenij (5): Od Rake do Križaja

Predstavimo Posavje svetu!

V petek, 11. junija, na posavskih cestah

Kolesarsko dirko po Sloveniji bodo v neposrednem prenosu prenašali na TV Slovenija 2 in Eurosportu. Posavce vseh starosti vabimo, da predstavimo Posavje svetu, kot je prav in se spodobi. Pripravljate na vašem ovinku kakšno presenečenje? Na info@eposavje.com zbiramo vaše ideje in lokacije dogodkov, da jih bomo lahko posredovali naprej pripravljalcem televizijskega prenosa. 

Enostavno: Fotkaš, posnameš, pošlješ

Na sam dan dirke nam lahko v naše elektronske nabiralnike (naj bo prek elektronske pošte ali zasebnih sporočil na Facebooku, Twitterju ali Instagramu) pošljete fotografije in videoposnetke ter tako sodelujete pri sooblikovanju največje zbirke multimedijskega gradiva s tretje etape Dirke po Sloveniji.

Dirka po Sloveniji 2021

Od 9. do 13. junija bodo na 27. izvedbi Dirke po Sloveniji na slovenskih cestah nastopili najboljši svetovni kolesarji, tudi zmagovalec lanske Dirke Po Franciji Tadej Pogačar. Tretja etapa bo povsem slovenska, začela se bo v Brežicah in po 165,8 kilometrih končala v Krškem. 

V petek, 11. junija, na posavski cestah

"Etapa bo izredno zanimiva, kajti ekipe bodo branile izplen iz druge etape. Zaradi vzpona na Sremič, ki kolesarje čaka 20 km pred ciljem, zaključek etape ne ustreza nikomur. Pretežak je za sprinterje in prelahek za gorske specialiste. V tej etapi je mogoče vse, uspešen beg, sprint glavnine in celo boj za zeleno majico," so etapo napovedali na uradni spletni strani.

kolesarstvo
dirka po sloveniji
sevnica
krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja