Skip to main content
Torek, 5. december 2023
04.06.2021
21:15
Raka - Podbočje
Foto: ePosavje.com
Do tretje etape Dirke po Sloveniji je še teden dni. Dirko bomo obširno spremljali na naših straneh, danes se peljemo po trasi naprej, od Rake prek Kostanjevice na Krki do Podbočja.

Od Rake prek Kostanjevice na Krki do Podbočja

Del 3. etape Dirke po Sloveniji 2021

KRŠKO Po dobrih 100 kilometrih kolesarjenja po Posavju se bodo kolesarji s Studenca spustili na Rako, od tam pa iz trga do Zameškega in do Kostanjevice na Krki.

V Kostanjevici na Krki bo leteči cilj

Na 116 kilometru bo sredi kostanjeviškega otoka leteči cilj, pot bo kolesarje peljala naprej proti Gorjancem, kjer bodo pri osnovni šoli zavili levo proti Podbočju. Po desnem bregu se bodo pripeljali v Podbočje, naredili krog po naselju in pod nadaljevali proti Brodu in Križaju.

Predstavimo Posavje svetu!

V petek, 11. junija, na posavskih cestah

Kolesarsko dirko po Sloveniji bodo v neposrednem prenosu prenašali na TV Slovenija 2 in Eurosportu. Posavce vseh starosti vabimo, da predstavimo Posavje svetu, kot je prav in se spodobi. Pripravljate na vašem ovinku kakšno presenečenje? Na info@eposavje.com zbiramo vaše ideje in lokacije dogodkov, da jih bomo lahko posredovali naprej pripravljalcem televizijskega prenosa. 

Enostavno: Fotkaš, posnameš, pošlješ

Na sam dan dirke nam lahko v naše elektronske nabiralnike (naj bo prek elektronske pošte ali zasebnih sporočil na Facebooku, Twitterju ali Instagramu) pošljete fotografije in videoposnetke ter tako sodelujete pri sooblikovanju največje zbirke multimedijskega gradiva s tretje etape Dirke po Sloveniji.

Dirka po Sloveniji 2021

Od 9. do 13. junija bodo na 27. izvedbi Dirke po Sloveniji na slovenskih cestah nastopili najboljši svetovni kolesarji, tudi zmagovalec lanske Dirke Po Franciji Tadej Pogačar. Tretja etapa bo povsem slovenska, začela se bo v Brežicah in po 165,8 kilometrih končala v Krškem. 

V petek, 11. junija, na posavski cestah

"Etapa bo izredno zanimiva, kajti ekipe bodo branile izplen iz druge etape. Zaradi vzpona na Sremič, ki kolesarje čaka 20 km pred ciljem, zaključek etape ne ustreza nikomur. Pretežak je za sprinterje in prelahek za gorske specialiste. V tej etapi je mogoče vse, uspešen beg, sprint glavnine in celo boj za zeleno majico," so etapo napovedali na uradni spletni strani.

(eP)

dirka po sloveniji
kolesarstvo

Pridružite se nam

Novice iz Posavja