Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
08.06.2021
14:44
Del 3. etape Dirke po Sloveniji 2021
Foto: ePosavje.com
Na predstavitvi 3. etape Dirke po Sloveniji nam je ostal samo še spust s Sremiča do Krškega in prek Zdol ter Zgornje Pohance nazaj do Krškega.

Del 3. etape Dirke po Sloveniji - Od Sremiča do Krškega

Kolesarje bo po vzponu na Sremič do cilja v Krškem čakal še krog čez Zdole. Po ovinkasti Sremiški cesti jih bo na Zdolski cesti pričakal zanimiv ovinek, nato bodo zapeljali proti Zdolam, ko se bodo spustili do Zgornje Pohance in prek Spodnje Pohance že gledali proti cilju v Krškem. Vmes bodo obiskal še Dolenjo vas ter po dobrih 160 kilometrov bo najhitrejši dvignil roke v zrak na Trgu Matije Gubca.

Predstavimo Posavje svetu!

V petek, 11. junija, na posavskih cestah

Kolesarsko dirko po Sloveniji bodo v neposrednem prenosu prenašali na TV Slovenija 2 in Eurosportu. Posavce vseh starosti vabimo, da predstavimo Posavje svetu, kot je prav in se spodobi. Pripravljate na vašem ovinku kakšno presenečenje? Na info@eposavje.com zbiramo vaše ideje in lokacije dogodkov, da jih bomo lahko posredovali naprej pripravljalcem televizijskega prenosa. 

Enostavno: Fotkaš, posnameš, pošlješ

Na sam dan dirke nam lahko v naše elektronske nabiralnike (naj bo prek elektronske pošte ali zasebnih sporočil na Facebooku, Twitterju ali Instagramu) pošljete fotografije in videoposnetke ter tako sodelujete pri sooblikovanju največje zbirke multimedijskega gradiva s tretje etape Dirke po Sloveniji.

Dirka po Sloveniji 2021

Od 9. do 13. junija bodo na 27. izvedbi Dirke po Sloveniji na slovenskih cestah nastopili najboljši svetovni kolesarji, tudi zmagovalec lanske Dirke Po Franciji Tadej Pogačar. Tretja etapa bo povsem slovenska, začela se bo v Brežicah in po 165,8 kilometrih končala v Krškem. 

V petek, 11. junija, na posavski cestah

"Etapa bo izredno zanimiva, kajti ekipe bodo branile izplen iz druge etape. Zaradi vzpona na Sremič, ki kolesarje čaka 20 km pred ciljem, zaključek etape ne ustreza nikomur. Pretežak je za sprinterje in prelahek za gorske specialiste. V tej etapi je mogoče vse, uspešen beg, sprint glavnine in celo boj za zeleno majico," so etapo napovedali na uradni spletni strani.

(eP)

krško
kolesarstvo
dirka po sloveniji

Pridružite se nam