Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
20.03.2022
10:03
Klub sinhronega plavanja Krško
Foto: ePosavje.com
Klub sinhronega plavanja Krško deluje že deset let. Njegove članice so bile odlične na nedavnih državnih prvenstvih. Kje trenirajo, s kakšnimi težavami se srečujejo in kaj si želijo pri svojem delu?

Klub sinhronega plavanja Krško

KRŠKO Bistvena karakteristika skladnsotnega ali sinhronega plavanja je usklajenost oz. sinhronizacija med soplavalci. Gibi, ki jih izvajajo so med seboj skladni in usklajeni z glasbo, motivom, témo in časom.

Letos obeležujejo 10 let delovanja

Klub sinhronega plavanja Krško letos obeležuje desetletnico, kar nam je velika čast, saj smo nekako orali ledino, pojasnjuje predsednica kluba Darina Svozilova. "Imamo selekcije U10, U12 in U15. kot trenerka sinhronega plavanja se ukvarjam predvsem s selekcijama U12 in U15, učiteljica plavanja in športna pedagoginja Tina Mavsar, ki nam pomaga od letos, pa trenira selekcijo U10."

Lara in Ana odlični na državnem prvenstvu

Februarja so se udeležili državnega prvenstva v obveznih prvinah, ki je potekalo v Kopru in bili precej uspešni. "V selekciji U10 je Lara Kač iz Osnovne šole Leskovec pri Krškem osvojila tretje mesto, pri selekciji U12 je tretje mesto osvojila Ana Kovačič iz Osnovne šole Adama Bohoriča Brestanica."

klub sinhronega plavanja
krško

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja