Skip to main content
Četrtek, 28. marec 2024
29.09.2020
09:58
MRD Dobova
Foto: MRD Dobova
Dobovčani so v 4. krogu 1. slovenske rokometne lige gostili večkratne državne prvake. Tekma naslednjega kroga v Velenju je zaradi pojava okužbe s koronavirusom v velenjski ekipi odpovedana.

V 4. krogu lige izgubili proti večkratnim državnim prvakom

DOBOVA Dobovčani so v 4. krogu 1. slovenske rokometne lige v nedeljo zvečer gostili ekipo RK Celje Pivovarna Laško, srečanje pa se je končalo z visoko zmago Celjanov in rezultatom 22:37 (12:21).

MRD Dobova : RK Celje Pivovarna Laško
22:37 (12:21)

MRD Dobova:
Bradeško, Markušić 6, Abramović 2(1), Dragan 2, Leben, Jezernik 2, Košir 2, Mlakar, Šešić 1, Glaser, Raguž, Kozolić, Sintič, Mijušković, Blaževič, Šibanc 3(3).

RK Celje Pivovarna Laško:
Ivić, Cvetko, Mazej 3, Dragašević, Marguč 6, Šarac 5, Poteko 1, Vujović, Kodrin 3, Horžen 4, Grebenc 1, Kljun 1, Mlakar 4, Leban 1, Novak 5(4), Načinović 3.

Sedemmetrovke:
MRD Dobova 4(4), RK Celje Pivovarna Laško 5(4)

Izključitve:
MRD Dobova 2 minuti, RK Celje Pivovarna Laško 8 minut.

Še četrti poraz dobovskih rokometašev

Dobovčani so v zadnjem srečanju 4. kroga 1. slovenske rokometne lige gostili večkratne državne prvake, rokometaše RK Celje Pivovarna Laško. Celjani so vodili od vsega začetka srečanja, domači so se v 6. minuti še uspeli približati na 3:4, a je celjski stroj štiri minute že povedel na 3:8. A se domačini niso predali, do sredine prvega polčasa so uspeli rezultat znižati na 7:0, kar je pa samo še "razjezilo" Celjane, ki so nato do konca polčasa prestavili v višjo prestavo in prvih 30 minut končali z rezultatom 12:21. V nadaljevanju srečanja je prednost še naraščala, srečanje pa se je končalo z rezultatom 22:3 (12:21).

Tekme v Velenju ne bo, v ekipi potrjena okužba s koronavirusom

Na testiranju potrdili eno okužbo med velenjskimi rokometaši

Dobovčani bi morali v soboto odigrati srečanje 5. kroga v Velenju. Velenjsko moštvo bi moralo že v soboto v Škofji Loki odigrati tekmo četrtega kroga, a je bila ta, po sporočilu iz Šaleške doline, da imajo zdravstvene težave štirje igralci, preventivno prestavljena.

Ekipa ostaja v samoizolaciji

"Vsi igralci, ki so kazali znake okužbe, so v ponedeljek opravili test na COVID-19. Testiranje je potrdilo eno okužbo. Klub je o primeru potrjene okužbe obvestil pristojne organe, ki bodo odločali o postopku karantene za ostale igralce. Ekipa črno-rumenih bo do odločitve epidemiologov glede karantene ostala v samoizolaciji," so v sporočilu za javnost sporočili iz RK Gorenje Velenje.

(bš)

mrd dobova
dobova
rokomet

Pridružite se nam