Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
29.11.2019
14:33
Foto: MRD Dobova
Dobovski rokometaši so jesenski del v 1. slovenski rokometni ligi zaključili na 5. mestu prvoligaške lestvice. V klubu so zadovoljni z doseženim rezultatom in napovedujejo uspešno nadaljevanje.

Sedem zmag, 14 točk

Dve tekmi so zmagali, ko so dosegli 40 ali več zadetkov

Dobovčani so v enajstih tekmah zabeležili sedem zmag in 14 točk, več zmag od njih so zabeležili le Celjani in Ribničani. Jesenski del v Dobovčani zaključujejo kot zelo močna ekipa v napadu, saj so varovanci Benjamina Teraša na večini tekem dosegli 30 ali več zadetkov, štiri točke pa so osvojili z rezultatoma po 40 zadetih golov na tekmo.

"Vsak novinec se v ekipo hitro uigra in le še prispeva k kolektivnemu duhu"

In kje se skriva recept za uspeh? Kot pravi direktor kluba Mišo Kostevc, "se vsak novinec v ekipo hitro uigra in le še prispeva k kolektivnem duhu, ki je poleg naših zvestih navijačev, naša velika prednost. Torej, v vseh selekcijah uspešno sledimo viziji stabilnega jedra in to rokometno jesen zaključujemo korak bližje dolgoročnemu cilju vzpostavitve stabilnega domačega - posavskega jedra rokometa v Dobovi."

Želijo igrati v ligi za prvaka

Drugi oz. spomladanski del državne rokometne lige bodo dobovski rokometaši začeli to soboto v Koptu. Dobovčani želijo igrati v ligi za prvaka, prvi spopad za omenjen vrh lestvice pa bo v Dobovi že v začetku decembra, ko na gostovanje prihajajo Celjani.

(bš)

mrd dobova
dobova
rokomet
brežice

Pridružite se nam