Skip to main content
Torek, 19. marec 2024
13.11.2019
14:32
MRD Dobova, rokomet
Foto: MRD Dobova
Dobovski rokometaši po devetih krogih 1. slovenske rokometne lige na lestvici zasedajo 4. mesto, zbrali so šest zmag in tri poraze, ekipa Benjamina Teraša pa je prava osvežitev prvenstva.

Naslednji cilj uprave kluba: Pridobitev generalnega sponzorja

Jesenski del sezone bodo končali med najboljšimi šestimi

Dobovčani bodo ne glede na izide v naslednjih krogih prvega dela prvenstva obdržali mesto med prvih šest in bodo drugi oz. spomladanski del 1. NLB državne rokometne lige otvorili z realnim ciljem igrati v ligi za prvaka Slovenije. Do zaključka jesenskega dela jih sicer čaka še šest krogov, zadnjega decembrskega bodo odigrali 21. decembra v Dobovi proti ekipi Slovenj Gradca.

Kostevc: "Vse ekipe na vrhu imajo vsaj dvakratnik dobovskega proračuna"

Po besedah direktorja kluba Miša Kostevca so v Dobovi pripravljeni na sprejem generalnega pokrovitelja. "Vse ostale ekipe na vrhu rokometne lestvice imajo namreč vsaj dvakratnik dobovskega proračuna. Če želimo ohraniti standarde in razvoj posavskega rokometnega jedra ter sočasno zagotavljati nadaljnje vložke v prvoligaško člansko ekipo, ki je na nek način promotor rokometa v regiji in zaradi katere si mladi še bolj želijo vstopati v rokometni svet, je naslednji veliki cilj uprave pridobitev generalnega sponzorja," pravi Kostevc.

Minuli vikend: Štiri tekme, štiri zmage

Člani premagali Novomeščane

Minuli vikend so rokometaši MRD Dobova odigrali štiri tekme in zabeležili štiri zmage. Na rokometnem parketu so zmago slavili mlajši dečki B, starejši dečki B, mladinci in člani. Najbolj odmevna je bila zmaga Dobovčanov v 1. NLB ligi proti »sosednjemu« MRK Krka iz Novega mesta. Z novima dvema točkama so dobovski rokometaši po devetih krogih 1. slovenske rokometne lige še turdili položaj na 4. mestu prvoligaške lestvice.

(bš)

dobova
rokomet
brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja