Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
04.10.2021
14:12
Dobovčani sezono začeli z zmago
Foto: ePosavje.com
Dobovčani so po zmagi v prvem krogu 1. slovenske rokometne lige trikrat izgubili in so po štirih krogih na 12. mestu lestvice. V naslednjem krogu jih čaka derbi spodnjega dela lestvice.

RD Urbanscape Loka : RK Dobova
28:20 (14:8)

RD Urbanscape Loka:
Dolenc G., Dolenc A., Cingesar 1, Jamnik 4(1), Pipp U. 9(1), Mali, Pipp M. 4, Bergant 1, Stanojlović, Jesenko A. 5(1), Damjanović 2, Jesenko M., Belič - Pfajfar 1, Juričan, Yankovskyy.

RK Dobova:
Blaževič, Glogovšek 1, Šafranko 4(1), Dragan 5, Luzar, Matjašič, Husejnović, Kučič 1, Rantah 2, Šukić, Mladkovič 2, Mlakar 3, Ferenčak 1, Kozolić 1, Bošnjak, Mijušković.

Sedemmetrovke:
RD Urbanscape Loka 4(3), RK Dobova 2(1)

Izključitve:
RD Urbanscape Loka 4 minute, RK Dobova 6 minut.

Tretji zaporedni poraz

ŠKOFJA LOKA Dobovčani so v 4. krogu 1. slovenske rokometne lige gostovali v Škofji Loki in po prvih desetih minutah so bili rokometaši obeh ekip še izenačeni, nazadnje je bil v 12. minuti rezultat 5:5. V nadaljevanju prvega dela so nato domači na krilih bratov Pipp in obramb Juričana povedli - sprva s tremi, štirimi in nato tudi petimi zadetki prednost, Dobovčani niso našli pravega odgovora, polčas pa se je nato končal z rezultatom 14:8.

V drugem polčasu na tri zadetke zaostanka, ob koncu je bilo -8

Na koncu Gostje so se nato v 41. minuti približali na tri zadetke zaostanka, a je Urban Pipp s štirimi zaporednimi zadetki v 48. minuti domače odpeljal na pet zadetkov prednosti. Ta je do konca srečanja še naraščala, po 60. minutah pa je na semaforju pisalo 28:20.

 

V naslednjem krogu za "biti ali ne biti"

V petek se bo začel 5. krog prvenstva, Dobovčani bodo v soboto na domačem igrišču gostili ekipo RK Sviš Ivančna Gorica. Tekma v Dobovi bo skoraj že za biti ali ne biti, Sviš je na 13. mestu lestvice, mesto za Dobovčani, in dve točki bosta še kako pomembni v nadaljevanju sezone.

(bš, eP)

brežice
mrd dobova
dobova

Pridružite se nam

Novice iz Posavja