Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
09.09.2019
19:57
Foto: arhiv ePosavje
Dobovski rokometaši so novo sezono 1. slovenske rokometne lige začeli z zmago, ko so v domači dvorani z rezultatom 30:27 (17:12) premagali Koprčane.

MRD Dobova : RK Koper
30:27 (17:12)

Dobovčani so se dobro pripravili na prvi krog in pod vodstvom novega trenerja Benjamina Teraša zabeležili prvi dve točki. Domači so do najvišje prednosti na tekmi prišli ob polčasu, ko so vodili za pet zadetkov pri rezultatu 17:12. V drugem delu srečanja so Primorci razliko nižali, a je ob koncu ostalo pri domači zmagi, prvih točkah v novi sezoni in rezultatu 30:27 (17:12).

Budalič: "Zmaga je zasluženo ostala doma"

"Naš adut je bila igra, kot eno. Vsak, ki je vstopil v igro, je dal vse od sebe. Podpiral, motiviral in verjel v nas je tudi trener in zmaga je zasluženo ostala doma," je ob zmagi povedal Ivan Budalić, član MRD Dobova.

Dobaj: "Slab prvi polčas"

Koprčan Gašper Dobaj pa je razlog za poraz našel v prvem polčasu. "Glavni krivec za poraz je bil slabo odigran prvi polčas. Obramba ni funkcionirala, kar je tekmec izkoristil. Kljub temu, da smo se v drugem polčasu zbrali in vrnili v igro, to ni bilo dovolj."

Začenja se 1. B liga

Od Posavcev doma le Radečani

S sobotnimi tekmami se začenja še 1. B slovenska rokometna liga. Krčani gostujejo pri ekipi Škofljice Pekarne Pečjak, Radečani doma igrajo s Slovanom, Brežičani pa v gosteh pri ptujski Dravi.

(bš)

dobova
rokomet
brežice

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja