Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
24.05.2021
09:01
Zupi, Poglavc, DOS 2021
Foto: Vid Ponikvar / Sportida
Dobrodelni kolesarji okrog Slovenije so zbrali sredstva za nakup 32 koles za otroke iz socialno ogroženih družin, prejemniki koles so že znani.

Zbrali sredstva za nakup 32 koles za otroke iz socialno ogroženih družin

KRŠKO Iz Slovenske karitas so sporočili, da so organizatorji kolesarske akcije Dobrodoleno okrog Slovenije pod sloganom projekta Pot za srečo otrok zbrali sredstva za nakup 32 koles za otroke iz socialno ogroženih družin. Organizatorji kolesarjenja so k sodelovanju povabili Slovensko karitas, ti pa so k projektu pristopili v sklopu programa YoungCaritas Slovenije.

Prejemnike koles so že izbrali

Otroci in mladostniki iz socialno ogroženih družin, ki bodo ta kolesa prejeli, so že izbrani in prihajajo iz vseh koncev Slovenije. Iz vsake Škofijske karitas bosta po dva otroka, v starostnem razponu od 9 do 17 let.

1225 dobrodelnih kilometrov okrog Slovenije

Dobrodelno okrog Slovenije je vseslovenski humanitarni kolesarski dogodek, v okviru katerega so udeleženci s cestnimi kolesi prekolesarili traso okrog celotne Slovenije v skupni razdalji 1225 kilometrov. Letošnje kolesarjenje sta Dami Zupi in Alojz Poglavc izpeljala v petih dneh in petih etapah, celotno traso je skupaj z njima prevozilo 20 kolesarjev.

(eP)

krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja