Skip to main content
Četrtek, 28. marec 2024
31.05.2019
09:52
Foto: GD Rain Krško
V sredo in četrtek, 29. in 30. maja 2019, je v telovadnici OŠ Jurija Dalmatina Krško potekalo spomladansko društveno prvenstvo selekcijskih telovadk od 1. do 4. stopnje Gimnastične zveze Slovenije.

KRŠKO Tekmovanje je potekalo za vadbena programa Sokolske zveze Slovenije »Sokolček« in »Miška Eli« pa je ob prikazu nastopov osvojenega telovadnega znanja sledila podelitev diplom in medalj. V posebno čast nam je, da sta si društveno tekmovanje z družino ogledala tudi olimpionik Primož Kozmus in izjemni triatlonec Jaroslav Kovačič.

V programu predšolske vadbe Miška Eli so bronaste kolajne prejeli Erik Petrovič, Klemen Judnič in Gaja Prah, srebrne so prejeli Maša Špiler, Ana Meserko, Iva Judnič, Anastasija Ivanič, Lina Kovačič, in Andraž Šekoranja, zlate pa so prejeli: Manca Meserko, Livia Meze, Klara Černoga, Lovro Černoga, Pika Petrovič, Lina Hlebec, Emilie Držič, Nika Šeler in Bella Prah.

V programu splošne telesne vadbe »Sokolček« je bronasto značko prejela Živa Dimnik, srebrne značke so prejele Alina Pleterski, Ines Keranovič in Zoja Lana Dular, zlato značko pa je prejela Nika Žgalin. V tekmovanju selekcij je v I. stopnji STS (Stopenjski tekmovalni sistem GZS) je v kategoriji do 8 let 1. mesto osvojila Katalina Kmetič (37,00 točke), 2. mesto Ariella Ajster (36,30 točke) 3. mesto pa sta si razdelili Marina Tršelič in Karin Mrgole (35,70 točke). V I. STS nad 8 let pa sta si 1. mesto podelili Maria Rosa Kozmus in Korina Kmetič (36,7 točke) , 3. mesto pa je zasedla Ajda Dimnik. V II. stopnji STS je zmago slavila Kaja Bahč (38,00 točk) pred drugo uvrščeno Ano Habinc (37,60 točke), v III. stopnji je na najvišjo stopničko stopila Laura Vučič (39,4 točke), 2. mesto je zasedla Aiša Pirc (38,7 točke), 3. mesto pa je osvojila Lara Slovenc (38,00 točke), v 4. stopnji/13+ je zmago zabeležila Zara Pohle (40,00 točke).

Fotogalerija:

Vodstvo »GD Rain« Krško se zahvaljujemo trenerjem Teji Glavač, Lari Žibert, Poloni Špan in Manueli Sotler, podjetju »DAFIRA« Krško za pokroviteljstvo tekmovanja in donatorju - podjetju ALUFINAL, predvsem pa telovadkam, ki so redno in vztrajno obiskovale treninge in njihovim staršem, ki jih spodbujajo ter tako podpirajo gimnastično dejavnost društva.

Tekst in foto: GD Rain Krško

krško
gimnastika
fotogalerija

Pridružite se nam