Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
08.06.2021
10:21
Ekipa Bahrain Victorious za Dirko po Sloveniji
Grafika: ePosavje.com
Tudi v ekipi Bahrain Victorious so razkrili svoje karte za prihajajočo Dirko po Sloveniji, njihov prvi adut bo Matej Mohorič. Kranjčan je sicer prejšnji petek kolesaril tudi po posavskih cestah.

Mohorič bo prvo ime Bahrain Victorious na slovenskih cestah

KRŠKO Profesionalna kolesarska ekipa s slovenskim pridihom Bahrain Victorious bo na naše ceste poslala sedem kolesarjev, poleg Mateja Mohoriča bodo ob njem dirkali še Jan Tratnik, Nemca Phil Bauhaus in Marcel Sieberg, Italijan Jonathan Milan, Nizozemec Kevin Inkelaar in Avstralec Heinrich Haussler.

Mohoriču najbolj ustrezajo etape od četrtka do sobote

"Naš vodilni kolesar bo Matej Mohorič. Bolj kot prva in zadnja mu ustrezajo preostale tri etape. Pričakujemo dober rezltat Phila Bauhasa v šprintih. Matej je preveril vse etape, za uvrstitev v skupni razvrstitvi bo odločilna etapa z gorskim ciljem na Sveti Gori. Kot vsako leto imamo tudi na "domači dirki", visoka pričakovanja. Komaj čakamo na začetek dirke v sredo," je ob razglasitvi ekipe Bahrain Victorius za letošnjo Dirko po Sloveniji povedal športni direktor Gorazd Štangelj.

"Komaj čakam, da ponovno začnem dirkati"

"Po padcu na Giru sem popolnoma okreval, Dirko po Sloveniji bom izkoristil za zadnjo pripravo pred Dirko po Franciji. Komaj čakam, da ponovno začnem dirkati in da imam novo priložnost za primerjavo z drugimi. Dirkanje pred domačimi navijači je posebna motivacija," pa je pred začetkom dirke na Ptuju povedal Matej Mohorič.

Znanih še nekaj drugih imen

Uno-X

Druge ekipe, ki bodo sodelovale na dirki, so razkrile tudi svoje favorite. Tako bodo za ekipo Uno-X nastopili Daniel Hoelgaard, Markus Hoelgaard, Torstein Traeen, Idar Andersen, Jonas Hivdeberg, Jonas Abrahamsen in Julius Johansen.

Ljubljana Gusto Santic

Za ekipo Ljubljana Gusto Santic bodo na dirki pedala vrteli Tilen Finkšt, Viktor Potočki, Anže Skok, Zac Barnhill, Teo Pečnik, Jernej Hribar in Dylan Hopkins.

(eP)

krško
brežice
dirka po sloveniji
kolesarstvo

Pridružite se nam