Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
20.06.2022
13:57
Foto: Fight Club Shony
Ela Petan je ponovila lanskoletni uspeh in na 49. mladinskem evropskem prvenstvu v Pragi na Češkem osvojila bronasto medaljo.

Ela Petan ponovila lanskoletni uspeh

Na evropskem prvenstvu je nastopilo 1064 tekmovalcev iz 48 držav, med njimi tudi 24-članska reprezentanca Slovenije. Da se je Slovenija zopet vpisala na tabelo osvajalk medalj, je tako kot lani, zaslužna prav Ela, ki je priborila edino slovensko odličje, sporočajo iz Fight Cluba Shony.

"Ela se je v prvem krogu pomerila z nasprotnico iz Romunije, ki jo je premagala s 5:1, v drugem je z 1:0 premagala Estonko, v tretjem z 2:0 Izraelko, v polfinalu pa je s 7:8 klonila po veliki napaki sodnikov proti aktualni in vnovični evropski prvakinji Nini Kvasnicovi iz Slovaške. V finalu repasaža se je v boj za medaljo podala z Italijanko, ki jo je v dramatičnem zaključku z nožno brco premagala prav v zadnji sekundi boja s 3:2 in v preteklem letu osvojila že svojo četrto veliko medaljo (zlato in bron s svetovnega pokala ter dve bronasti evropski medalji). Ela je edina tekmovalka v zgodovini samostojne Slovenije, ki ji je na mladinskem EP-ju uspelo osvojiti medaljo v dveh zaporednih letih," pišejo v sporočilu.

Fotogalerija (Foto: Fight Club Shony):

Za Elo pripravljajo sprejem

"Za Elo bomo v četrtek, 23. junija, ob 19. uri, organizirali sprejem v Pohanci, pred našim DOJO-m, kjer se v prostorih nekdanje pekarne in trgovine s fanatičnim delom upiramo velesilam in vpisujemo svoje ime v zgodovino karateja pri nas. Na sprejem vabimo vse, ki dihate z nami in nam od samega začetka stojite ob strani ter verjamete v našo zgodbo," sporočajo iz Fight Cluba Shony.

Kot še dodajajo, bodo prihodnji vikend nastopili še na tretji tekmi svetovnega pokala na Hrvaškem, sledi nekajtedenski odmor, analiza pretekle ciklizacije in pričetek priprave na svetovno prvenstvo, ki bo oktobra v Turčiji.

(Fight Club Shony, eP)

borilni športi
fight club shony
brežice

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja