Skip to main content
V Posavju 5.8° C Sreda, 24. 2024
02.09.2021
09:14
Ela Petan, jakostna lestvica
Foto: arhiv ePosavje
Svetovna karate zveza (WKF) je v sredo posodobila lestvico najboljših karateistov sveta. V kategoriji mladink do 53kg je doslej točke na uradnih tekmovanjih uspelo osvojiti 287 tekmovalkam.

Brežičanka četrta na svetovni jakostni lestvici

BREŽICE Z zadnjim velikim dosežkom, bronasto medaljo na evropskem prvenstvu na Finskem, je najboljša tekmovalka Fight cluba Shony Ela Petan na lestvici spet poskočila in je trenutno uvrščena na 4. mesto, za Vlasakovo (Slovaška), Bougrinovo (Belgija) in Bitschevo (Nemčija).

Za Nemko, aktualno evropsko prvakinjo in uvrstitvijo med najboljše tri, zaostaja le za 13,5 točk, sam vrh pa bodo napadli že ta mesec, ko bo Ela nastopila na novem velikem tekmovanju, svetovnem pokalu v Istanbulu.

Septembra in oktobra sedem pomembnih tekmovanj

V mesecu septembru in oktobru BreIčane namreč čaka kar sedem pomembnih tekmovanj. Naslednji vikend bodo nastopili v Budimpetši, od 15. do 20. septembra v Istanbulu, do sredine oktobra pa še na štirih domačih tekmovanjih in na Hrvaškem. "Omenjena tekmovanja štejejo kot izborna za nastop na evropskem prvenstvu 2022, ki bo meseca februarja na Češkem," so sporočili iz Elinega tabora.

(eP)

borilni športi
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja