Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
24.08.2021
12:54
Ela Petan, Brežice
Foto: ePosavje.com
Brežičanka Ela Petan je na Evropskem prvenstvu za kadete, mladince in mlajše člane v finskem mestu Tampere osvojila bronasto medaljo v kategoriji borb mladink do 53kg.

Ela Petan na mladinskem evropskem prvenstvu v karateju

BREŽICE Na evropskem prvenstvu je nastopilo 1046 tekmovalcev iz 45 evropskih držav, med njimi tudi 28-članska reprezentanca Slovenije. Slovenska reprezentanca je osvojila dve peti in dve sedmi mesti, najboljšo uvrstitev in hkrati edino odličje Sloveniji pa je priborila ravno Ela Petan. Ela je v šestnajstini finala z 2:1 premagala predstavnico Severne Makedonije Aliu Rudino, v osmini finala z 2:0 Nizozemko Lyano Kaewborisutovo, v četrfinalu s kar 6:1 Turkinjo Kubro Yazici, v polfinalu pa se je srečala z Mio Bitch iz Nemčije.

Do brona v repasažu

"Omenjeno tekmovalko je Ela že premagala v polfinalu svetovnega pokala v Poreču, žal pa se je tokrat poleg nasprotnice borila še z izjemno nenaklonjenimi sodniki," je povedal Elin trener Sašo Vaš. Eline točke so bile žal vse kaznovane in dvoboj se je končal z 0:1. Sledil je repasažni boj za bron z reprezentantko BiH, Emino Sipović, Ela se je borila zelo odločno in zbrano ter zasluženo zmagala z 2:1 in osvojila bron.

Fotogalerija (Foto: Fight Club Shony):

Na evropskih prvenstvih lahko nastopa le po en predstavnik vsake države

Ko upoštevamo dejstvo, da lahko na evropskih prvenstvih nastopa le po en predstavnik vsake države, je dosežek izjemen in nedvomno potrjuje dobro delo, je še dodal Vaš. Kar pa hkrati obeta mladi tekmovalki svetlo športno pot.

Septembra v Istanbul

Po zelo napornih pripravah na prvenstvo, čaka Elo krajši odmor, že v mesecu septembru pa nastop na svetovnem pokalu v Istanbulu. "Vsem, ki so delo prepoznali in nam pomagali pri reševanju finančnih težav, ki so pogojevale omenjen dosežek, se zahvaljujemo, hkrati pa naprošamo, da nam ob velikih ciljih, ki jih imamo, stojijo ob strani tud v prihodnje," še pripomni trener.

Ela je trenutno na svetovni lestvici uvrščena na 7. mestu, po zadnjem dosežku, bo po lestvici zagotovo poskočila za nekaj mest. V klubu se po najboljših močeh mladim trudijo uresničiti svoje sanje in si želijo, da bodo v prihodnosti poročali še o mnogih uspehih. Tako Elinih, kot tistih, ki pridno vlagajo v svoj napredek.

(bš, eP)

borilni športi
brežice
fotogalerija

Pridružite se nam