Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
24.08.2021
07:55
Mitja Janc, EP do 19 let
Foto: RZS
Na Hrvaškem se je končalo evropsko rokometno prvenstvo do 19 let, na katerem so slovenski rokometaši - med njimi tudi trije Posavci, osvojili 4. mesto. Sevničan je bil izbran za naj igralca.

Slovenci četrti na EP do 19 let

SEVNICA V slovenski reprezentanci, v zadnji tekmi na turnirju so bili z 28:37 (13:17) za 3. mesto so boljši Španci, so igrali tudi trije posavski rokometaši, Krčan Jure Švalj in Sevničana Mitja Janc ter Leon Gregorič.

Mitja Janc naj igralec turnirja

Janc je nase opozoril že v prvem delu prvenstva, ki ga je zaključil s povprečjem 10,7 zadetkov na tekmo. Sevničan je na prvem preizkusu s Španci iz 18 strelov napakiral 17 zadetkov.

TEKMA ZA 3. MESTO

Slovenija : Španija
28:37 (13:17)

Slovenija: Strašek, Mlivić 2, Škrinjar, Miklavec 7, Fergola, Janc 2, Rot 2, Ćirović, Vidmar 3, Makuc 6, Gregorič 5, Zupančič, Klemenčič 1, Švalj, Kačičnik, Muminović.

Janc po tekmi: "Lahko smo veseli, da smo dosegli ta rezultat"

"Skozi celotno evropsko prvenstvo smo igrali dobro. Na turnir smo prišli pripravljeni, izognili smo se tudi hujšim poškodbam. Lahko smo veseli, da smo dosegli ta rezultat in ponosen sem na vse fante. Tekma za tretje mesto se na žalost ni izšla po naših načrtih. Želeli smo si medaljo, a videlo se je, da so bile naše baterije prazne," je po polfinalni tekmi povedal Janc.

"Hvala vsem, ki so me podpirali na poti do priznanja"

O polfinalnem tekmi še pravi, da se sreča ni obrnila na slovensko stran. "Za najvišja mesta pa se bomo znova borili na naslednjem prvenstvu. Nagrada za najkoristnejšega igralca in naziv najboljšega strelca prvenstva mi pomenita ogromno. Gre za pokazatelj, da kakovostno treniram in sem na dobri poti. Brez takšne ekipe mi to ne bi uspelo. Zahvaliti se želim vsem soigralcem in trenerjem, ki so me vzpodbujali in podpirali na poti do tega priznanja," še dodaja.

(bš, eP)

rokomet
sevnica
krško

Pridružite se nam