Skip to main content
V Posavju 8.2° C Četrtek, 25. 2024
14.01.2022
09:28
Jože Baznik
Foto: ePosavje.com
Slovenci so uspešno začeli evropsko prvenstvo v rokometu, s 27:25 so v prvem krogu premagali reprezentanco Makedonije, posavski vratar Jože Baznik je bil izbran tudi za igralca tekme.

Slovenci prek Severnih Makedoncev, Baznik pa igralec tekme

Slovenci so v pripravah na evropsko prvenstvo odigrali le eno pravo pripravljalno srečanje, ko so v Celju premagali reprezentanco Hrvaške. Pomanjkanje tekmovalnih preizkušenj se jim je poznalo tudi v prvem krogu proti reprezentanci Severne Makedonije. Prvi polčas so sicer Slovenci dobili s 13:10, v drugem so vodili že s petimi zadetki prednosti, a so Makedonci držali stik z našimi, v 54. minuti pa so prek Kodrina povedli z dvema zadetkoma prednosti, na semaforju je pisalo 24:22. Do konca srečanja so prednosti obdržali, po 60. minutah pa so se veselili zmage z rezultatom 27:24.

Janc 3, Cehte 2

Od štirih posavskih mušketirjev sta se med strelce vpisala Blaž Janc in Nejc Cehte, Sevničan je v statistiko zapisal tri zadetke, Brestaničan dva. Med vratnicama je blestel Jože Baznik, z desetimi obrambami je bil izbran za igralca tekme.

Baznik: "Od prve do zadnje minute smo se borili"

"Lažje je bilo zaradi tega, ker sem imel ekipo na svoji strani. Držali so se načrta, ki smo se ga dogovorili. V prvem polčasu smo se tega načrta držali 100%, v drugem polčasu pa moramo priznati, da Makedonija dobro odigrala. Od prve do zadnje minute smo se borili, držali smo se naših dogovorov in če se držiš dogovorov, je vsekakor lažje," je po tekmi za Val202 povedal Baznik. "Dejansko nisem videl nič tistega, kar že nismo videli prek tekmo. Vse kar so danes delali, smo analizirali in videli. Stvari se ponavljajo, določene stvari vseskozi ponavljajo. Tako dobro delajo, da če nisi res 100%, gredo stvari čez. Kar smo pred tekmo gledali, kar smo se dogovarjali, analizirali, je bilo tudi na tekmi."

Slovenija : Severna Makedonija
27:25 (13:10)

Slovenija:
Dolenec 5, Blagotinšek 4, Skube, Janc in Kodrin po 3, Cehte in Mačkovšek po 2, Henigman, Marguč, Zarabec in Makuc po 1.

Severna Makedonija:
Cv. Kuzmanovski 8, Taleski 5, Kuzmanovski 4, Velkovski 3, Stoilov 2, Peševski in Miševski po 1.

Sedemmetrovke:
Slovenija 2(3), Severna Makedonija 3(3)

Izključitve:
Slovenija 12 minut, Severna Makedonija 4 minute.

Prvi del, skupina A (Debrecen, Madžarska)

1. krog, četrtek, 13. januarja, ob 18.00:
SLOVENIJA : SEVERNA MAKEDONIJA 27:25

2. krog, sobota, 15. januarja, ob 20.30:
SLOVENIJA : DANSKA (prenos na TV Slovenija 2 in TV Arena Sport 1)

3. krog, ponedeljek, 17. januarja, ob 18.00:
ČRNA GORA : SLOVENIJA (prenos na TV Slovenija 2 in TV Arena Sport 1) 

(eP)

rokomet
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja