Skip to main content
V Posavju 5.7° C Torek, 23. 2024
08.07.2019
20:28
Mladinec iz vrst Strelskega kluba Brežice je naslovoma državnega prvaka ter pokalnega prvaka v streljanju z zračno pištolo dodal še naslov državnega prvaka v streljanju z malokalibrsko pištolo.

Anže Gmajnič letos osvojil trojno krono, rekordna dosežka Radečank

BREŽICE Letošnja dolga in naporna sezona tekmovanj v športnem strelstvu prehaja v zaključno fazo. Pretekli konec tedna so na strelišču v Pragerskem za državne naslove tekmovali strelci na razdalji 50 metrov, čez slaba dva tedna pa jih na istem prizorišču čaka še tekmovanje na razdalji 25 metrov. Tokrat je bilo znova zelo veselo v taboru Brežičanov, saj so z zmago Anžeta Gmajniča v konkurenci mladincev, osvojili že četrti letošnji naslov državnih prvakov. Poleg tega so tri naslove so osvojili še v tekmovanju za Pokal Slovenije, kar jih umešča v sam vrh najbolj uspešnih strelskih klubov v državi.

Fotogalerija:

Radečanki na stopničkah, Zoja in Iza v trojnem položaju ena do druge

V Pragerskem sta se izjemno izkazali tudi pionirki iz Radeč, sestri Zoja in Iza Kalin, ki sicer tekmujeta za strelsko društvo iz Rečice pri Laškem. Zoja je na najvišjo stopničko stopila kar trikrat, saj je zmagala v disciplinah serijska puška 50 metrov leže, v trojnem položaju ter ekipno, medtem ko je Iza v trojnem položaju z vsega krogom (!) zaostanka zasedla 2. mesto ter se veselila še ekipnega zlata. Ekipno so pionirke iz Rečice kar za neverjetnih 34 krogov izboljšale tri leta star ekipni državni rekord za pionirke v trojnem položaju. Za 15 krogov so izboljšale tudi celih 27 let star državni ekipni rekord Ježičank v disciplini 50 metrov leže, ki je vrsto let veljal za »večnega«.

Kunšek končal na 4. mestu, Rus sedmi

Med favorite discipline 50 metrov s pištolo je v članski konkurenci sodil tudi Sevničan Blaž Kunšek, ki je končal na nehvaležnem četrtem mestu. Brežiški mladinec Tim Rus je s puško v trojnem položaju prvič nastopil v članski konkurenci in z izenačenim osebnim rekordom zasedel zelo dobro 7. mesto.

brežice
radeče
strelski klub brežice
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi