Skip to main content
V Posavju N/A° C Četrtek, 18. april 2024
28.06.2021
10:02
Gorazd Škof
Foto: Eulen Ludwigshafen
Nič več ne bo tako, kot je bilo. Tudi v posavskem športnem in rokometnem svetu. V nedeljo je namreč v rokometnem dresu ekipe Eulen Ludwigshafen med vratnici zadnjič stopil Gorazd Škof.

"Danke, Škofi!"*

BREŽICE Točno 14 dni pred svojim 45. rojstnim dnem je bogato športno pot zaključil rokometni vratar, posavska hobotnica, Gorazd Škof. Brežičan je rokometno pot začel v domačem klubu, v začetnih letih kariere je nosil še dres Krškega in Trebnjega, pa Gorenja iz Velenja, med leti 2004 in 2008 je bil član Celja Pivorarne Laško. 

Branil je tudi za pariški PSG

Z odličnimi obrambami in neizogibnim širjenjem dobre volje povsod naokoli se je nato preselil čez mejo v Zagreb in med leti 2010 ter 2012 vrnil na Primorsko v Koper. Leta 2013 je odšel v Francijo, kjer v sezoni 2016/2017 branil za ekipo PSG, tedaj eno najmočnejših ekip v Evropi. Po igranju v francoski prestolnici je novo službo našel v nemški Bundesligi pri ekipi HC Erlangen. V začetku lanske sezone je še nosil dres SC Kelag iz Ferlacha, po letu in pol igranja v nemški Bundesligi pa je kariero zaključil pri "sovicah" iz Ludwigshafna. Naključje je hotelo, da prav proti ekipi Urha Kastelica, še enega posavskega rojaka na delu v Nemčiji.

Z reprezentanco na olimpijskih igrah

Brežičan je v dresu slovenske članske rokometne reprezentance zbral 188 nastopov, med vratarji ima več nastopov od njega le Beno Lapajne. Prvič je reprezentančni dres oblekel decembra 2001, tri leta pozneje je bil z reprezentanco srebrn na domačem evropskem prvenstvu, leta 2016 pa je sodeloval tudi na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru.

Gorazd Škof, konec kariere

"Vedno boš sovica"

"Srce, strast, profesionalnost," so Gorazda Škofa opisali na klubski spletni strani kluba Eulen Ludwigshafen. "Škofi ima sovice v svojem srcu od prihoda v naš klub, takoj je prepričal navijače. Naši igralci so z njim postali boljši," Brežičana še opisujejo v njegov zadnjem klubu.

Za njegov prispevek klubu so se mu z velikim transparentom "Hvala Škofi za tvoj prispevek - Danke - Merci - Hvala. Vedno boš sovica" zahvalili tudi domači navijači.

*Hvala, Škofi - naslov na spletni strani njegovega zadnjega kluba Eulen Ludwigshafen

rokomet
brežice

Pridružite se nam