Skip to main content
V Posavju 4.3° C Sreda, 24. 2024
06.06.2022
20:53
Gregor Glas, Partizan
Foto: kkpartizan.rs
Na seznamu selektorja članske košarkarske reprezentance Aleksandra Sekulića je znova posavsko ime. A tokratno razkritje imen sodelujočih za dve tekmi je zasenčilo eno drugo ime.

Glas na Sekulićevem seznamu

LJUBLJANA Selektor slovenske članske košarkarske reprezentace Aleksandar Sekulić je objavil seznam za kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo proti Hrvaški in Švedski, ki bosta 30. junija in 3. julija. Tekma proti Hrvaški bo zadnja za kapetana zlate reprezentance na evropskem prvenstvu. Goran Dragić bo namreč proti Hrvaški v Stožicah odigral svojo poslovilno tekmo v slovenskem dresu.

"Čakata nas dve zelo pomembni tekmi"

"Pred nami je zelo zahteven junij oziroma začetek julija, saj nas čakata dve izjemno pomembni tekmi. Še toliko bolj zaradi dejstva, da smo bili v februarskem ciklu dvakrat poraženi. Naša želja je bila, da se zberemo v najmočnejši možni zasedbi in ti dve tekmi odigramo tako, kot si ju želimo. Torej, da zabeležimo zmagi. Na žalost je poškodba nastop preprečila Klemnu Prepeliču, vsi ostali pa naj bi bili zdravi in pripravljeni za ti dve tekmi," je ob najavi seznama povedal selektor Sekulić.

"Nimamo prav veliko časa"

Ob tem dodaja, "da je za vse skupaj junijski termin neugoden, saj so nekateri s sezono zaključili malo prej, drugi jo še vedno igrajo. Vse igralce bo hitro potrebno kalibrirati v normalen ritem. Nimamo prav veliko časa, zato bo zelo pomembno, da se hitro ustvari prepoznavna kemija ter povezanost te ekipe in potem bo vse skupaj veliko lažje."

Kdo vse je na seznamu?

Na seznamu selektorja so sicer so Jaka Blažič, Vlatko Čančar, Jakob Čebašek, Žiga Dimec, Luka Dončić, Goran Dragić, Zoran Dragić, Gregor Glas, Gregor Hrovat, Jurij Macura, Edo Murić, Aleksej Nikolić, Luka Rupnik, Žan Mark Šiško in Mike Tobey.

košarka

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja