Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
02.04.2019
14:34
Grafika: ePosavje
Grob na Stadionu Matija Gubec v Krškem. Sliši in bere se kot prvoaprilska šala, pa žal ni bila. Z Občine Krško prihajajo ostri odzivi na vandalizem.

Na zadnjo marčevsko nedeljo je bila v Krškem na sporedu tekma 24. kroga 1. slovenske nogometne lige, v kateri so krški nogometaši z 1:3 (1:0) izgubili z ekipo Triglava. A glavni dogodek te nedelje se je zgodil že zelo zgodaj.

BO na sredini igrišča in križ na izkopani zemlji

Upravljalci nogometnega igrišča so v nedeljskem zgodnjem jutru doživeli neljubo presenečenje. Sredi zelenice so namreč neznanci izkopali dve črki B in O, nad in pod črki so postavili s tribune iztrgana transparenta navijaške skupine Nuclear Power Boys, na enega od transparentov pa zložili odkopano zemljo in na vrh kupa postavili križ, podobico Jezusa pa so zvezali z delom odrezane mreže z enih od nogometnih vrat.

Zakaj grob? Se tudi vi sprašujete, zakaj ravno grob sredi zelenice? Dogodek očitno sodi zgolj v eno od nadaljevanj krške nogometne večdejanke, ko so v NK Krško z 28. februarjem prekinili sodelovanje z ND Posavje Krško »zaradi blatenja ugleda Nogometnega kluba Krško, širjenja neresnic in ker upravni odbor, širša javnost ter sponzorji vidijo klub kot celoto, v kateri je nogometna šola del Nogometnega kluba Krško.« Nedeljski grob naj bi tako simboliziral konec nogometa v Krškem.

Kaj pomenita črki B in O? Razlago za to, da sta prav omenjeni črki izkopani na sredini igrišča, gre gotovo iskati v priimkih obeh vodstvenih oseb krškega kluba – športni direktor je Antoni Brdik, predsednik kluba Zoran Omerzu.

Prijava dogodka je že na policiji

Kdo je to naredil? To vprašanje je od nedeljskega dopoldneva v Krškem tema številka 1. V ponedeljek smo povprašali na Policijsko upravo Novo mesto. Tam so za ePosavje.com odgovorili, »da so bili policisti Policijske postaje Krško v nedeljo, 31. marca, v jutranjih urah obveščeni, da je na nogometnem igrišču v Krškem nekdo poškodoval travno rušo. Opravili so ogled in ugotovili, da so neznanci na igrišču prestavili nogometni gol in na sredini igrišča izkopali del travne ruše. V primeru, da bo oškodovanec podal predlog za pregon, bodo nadaljevali z ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari oziroma vandalizma – kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru

Po naših informacijah so zaradi oškodovanja občinskega premoženja in povzročene materialne in nematerialne škode že ukrepali na Občini Krško in v Nogometnem klubu Krško. Celoten dogodek z vso dokumentacijo so oškodovani že prijavili na policijo, ki bo opravila nadaljne korake.

Odziv Občine Krško Dogodke budno spremljajo tudi na Občini Krško, kjer so se odzvali z naslednjo izjavo:

"Občina Krško ostro obsoja vandalizem, ki se je v noči s sobote, 30. marca, na nedeljo, 31. marca, zgodil na nogometnem igrišču stadiona Matije Gubca pred tekmo prve slovenske nogometne lige Krško - Triglav. Neznani storilci so vlomili v območje stadiona in poškodovali občinsko športno infrastrukturo (ograjo, zelenico, gole, …) in ostalo občinsko premoženje. Občina Krško bo zato podala predlog za pregon zoper neznanega storilca za kaznivo dejanje po 220. členu Kazenskega zakonika (poškodovanje tuje stvari).

Predvidevamo le lahko, da je dejanje posledica sporov med krškim nogometnim klubom in nogometno šolo, kar pa vsekakor ni način reševanja tega spora, še posebej pa ne zgled vsem tistim otrokom in mladim, ki si le želijo igrati nogomet in zastopati barve Krškega. Zato je objestno uničevanje športne infrastrukture toliko manj razumljivo in obsojanja vredno."

Vir: Občina Krško

NK KRŠKO: V sredo od 11. ure v živo na Facebook strani ePosavje.com

Iz Nogometnega kluba Krško so sporočili, da bodo več o dogodku in grožnjah, ki so jih deležne mlajše selekcije novoustanovljene Nogometne šole, sporočili na sredini novinarski konferenci. Odziv boste lahko od 11. ure naprej v živo spremljali na Facebook strani ePosavje.com.

(bš)

Te zanimajo novice iz Posavja?

Pridruži se nam na Facebook strani ePosavje.com:

krško
fotogalerija
nk krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja