Skip to main content
Torek, 19. marec 2024
14.05.2019
20:08
Foto: ePosavje.com
Iztok Kapušin je vodja Nogometne šole Nogometnega kluba Krško. Povprašali smo ga o stanju v nogometni šoli, rezultatih klubskih selekcij in uspehih ter ciljih v prihodnje. Več v intervjuju.

Intervju z Iztokom Kapušinom

Vodja Nogometne šole Nogometnega kluba Krško nam je predstavil delovanje šole po znanih dogodkih v klubu. Ob tem je izpostavil uspehe mlajših selekcij, v klubu izpostavljajo tudi obstanek generacij U17 in U19 v prvoligaški druščini. Več v nadaljevanju novice.

Kako danes deluje Nogometna šola NK Krško?

Mladinska nogometna šola Nogometnega kluba Krško ima trenutno 7 selekcij, v katerih trenira približno 110 otrok. Moram povedati, da smo imeli zaradi znanih dogodkov na začetku delovanja nekaj težav in smo morali selekcije sestavljati dobesedno z ulice. V mesecu dni odkar sem tu, sem pripeljal več kot 25 otrok in v tem trenutku imamo vse selekcije polno zasedene. S selekcijami tekmujemo v vseh tekmovanjih medobčinske nogometne zveze in v okviru Nogometne zveze Slovenije. Zavedamo se, da če želimo delati tudi v naslednjih letih, bomo morali poskrbeti za tiste najmlajše, za dno piramide. Tu bo potrebno sestavljati selekcije, imeti kvalitetne trenerje in to je edina pot, kjer lahko dolgoročno računamo na razvoj nogometa v Nogometnem klubu Krško.

Kako so zdaj postavljene selekcije? Kako je s trenerji?

Nogometni klub Krško je imel do notranjega razhoda veliko število otrok in posledično tudi veliko število prijavljenih selekcij v tekmovanja. Že pred mojim prihodom so morali nekatere selekcije odjaviti iz tekmovanj, vendar ne toliko, kot je kazalo na začetku. Počasi smo dopolnili selekcije z novimi fanti, čez noč smo izgubili preko 20 trenerjev in 100 otrok. Iz dneva v dan se slika izboljšuje, imamo nekaj novih trenerjev, ki te nove selekcije trenirajo.

Kako je s tekmovanji?

Trenutno tekmujemo v selekciji U9, kjer imamo kvalitetno zasedbo. Selekcija U10 in U11 trenutno tekmuje v obeh starostnih kategorijah. V naslednjih tekmovalni sezoni bomo morali razmisliti, ali smo sposobni peljati dve selekciji hkrati. Selekciji U12 in U13 sta ostali skupaj in moram povedati, da sta to paradni selekciji. Fantje spadajo v sam vrh slovenskega nogometa. V naslednjih sezoni bomo omenjeni selekciji ohranili, kar je zelo pomembno za razvoj kluba. Tisti, ki niso v prvem planu in če nimaš dveh selekcij v starostni skupini, počasi nehajo trenirati. Če imaš obe prijavljeni ekipi, pa fantje trenirajo in s tem ohranjamo širino za naprej. Zavedamo se, da moramo imeti v vsakem letniku selekcijo v tekmovanju.

"Dva kroga pred koncem tekmovanja v 1. SNL, generacij U17 in U19, ima NK Krško že zagotovljeno nastopanje na najvišji ravni v državi tudi v naslednji sezoni - 2019/20. Za kar gre zasluga v prvi vrsti nogometašem in seveda trenerjema, Branku Zupanu in Zoranu Kaloperju. Zahvala velja tudi vsem tistim 35 fantom, ki so NK Krško zapustili pred začetkom drugega dela prvenstva, saj so tudi oni tisti, ki so zaslužni za obstanek med slovensko prvoligaško druščino. Ob tej priložnosti jim sporočamo, da so jim vrata za vrnitev v NK Krško in igranje v 1. SNL še vedno odprta."

Iztok Kapušin, vodja nogometne šole NK Krško

Starejše selekcije so tudi aktivne. Kakšno je stanje pri njih?

Selekcija U15 je zelo kvalitetna, letnik 2006 iz izhodnega letnika U13 prihaja v U15. Imamo zelo dobre 2005 letnike in selekcija U15 je prva selekcija, ki tekmuje v okviru Nogometne zveze Slovenije. Trenutna generacija U15 bi se lahko borila za prvaka Slovenije, a so se zaradi ohranitve prvoligaškega statusa selekcij U17 in U19 ter s tem za svetlo prihodnost NK Krško temu privilegiju odpovedali. Najboljši igralci selekcije U15 so namreč morali igrati prvenstvene tekme za selekcijo U17, zaradi odhoda velikega števila igralcev ekip U17 in U19, v mesecu februarju 2019.

Generaciji U17 in U19 bosta še naprej igrali v 1. ligi, drži?

Dva kroga pred koncem tekmovanja v 1. SNL, generacij U17 in U19, ima NK Krško že zagotovljeno nastopanje na najvišji ravni v državi tudi v naslednji sezoni - 2019/20. Za kar gre zasluga v prvi vrsti nogometašem in seveda trenerjema, Branku Zupanu in Zoranu Kaloperju. Zahvala velja tudi vsem tistim 35 fantom, ki so NK Krško zapustili pred začetkom drugega dela prvenstva, saj so tudi oni tisti, ki so zaslužni za obstanek med slovensko prvoligaško druščino. Ob tej priložnosti jim sporočamo, da so jim vrata za vrnitev v NK Krško in igranje v 1. SNL še vedno odprta.  V mladinski selekciji bomo morali poskrbeti za novo selekcijo, da bomo ekipo sestavili na novo. Mladinski nogomet v Krškem ima perspektivo.

Mladi nogometaši so na Dalmatinko cupu prišli do odmevnega uspeha…

Naši mladi nogometaši so pokazali, da sodijo v slovenski in regijski vrh. Selekcija U13 se je uvrstila v finale turnirja Dalmatinko cup, v katerem smo igrali z velikim klubom Šahtjar iz Donjetska. Z igrami smo pokazali, da smo upravičeno prišli do finala. Selekcija 2007, ki je lani osvojila ta turnir, je letos v četrtfinalu po kazenskih strelih izgubila s kasnejšim prvakom. Tudi na tej tekmi smo po igri pokazali, da smo bili najboljši.

Kaj vas še čaka do konca sezone?

Zdaj nas čakata še dva tedna prvenstva in zelo strnjen urnik, ko zaradi že znanih dogodkov igramo tekme v razmaku treh dni. V mesecu juniju nas čaka kar nekaj mednarodnih turnirjev, na katere smo se že prijavili in se jih že veselimo, fantje pa bodo tako za uspešen konec prvenstva tudi nagrajeni.

(bš)

krško
nk krško
intervju

Pridružite se nam

Novice iz Posavja