Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
16.07.2019
06:55
Foto: arhiv ePosavje
Z dirko v Petišovcih pri Lendavi se je zaključilo letošnje državno prvenstvo v speedwayu. Dirko si bomo zapomnili po odličnem rezultatu sremiške puščice. O naslovu prvaka je odločala super vožnja.

Žagar in Ivačič izenačena, o naslovu je odločala super vožnja

Osemnajsta zvezdica za Žagarja

Dirka v Petišovcih je postregla z zanimivim razpletom, v katerem je Matic Ivačič zbral vseh možnih 15 točk, v 13. vožnji večera je ugnal Mateja Žagarja, s tem sta se izenačila na vrhu skupnega seštevka v državnem prvenstvu in o naslovu je nato odločala dodatna "super" vožnja, v kateri pa je Žagar potrdil dosedanjo prevlado v slovenskem speedwayu in si pripel zvezdico številka 18.

Ivačič: "Srečen sem, da sem na tak način osvojil svojo prvo zmago v državnem prvenstvu"

"V letošnji sezoni sem napravil pravi preboj, kar dokazuje tudi ta dirka. Srečen sem, da sem na tak način osvojil svojo prvo zmago v državnem prvenstvu in to proti Mateju, svojemu vzorniku. Za veliki met, naslov prvaka, bo potrebno še nekaj časa, tega se tudi sam zavedam. A je bila tokrat priložnost za to zelo blizu," je ob tem povedal Ivačič.

Žagar: "V tej sezoni napredoval tako daleč, da sem se moral pošteno potruditi"

Z besedami na Krčanov račun ni skoparil niti stari-novi državni prvak. "Zadovoljen sem, da sem osvojil še osemnajsto zvezdico slovenskega prvenstva, prav tako pa tudi, da je prav Matic, ki je dejansko moj varovanec, saj mu pomagam tako pri motorjih, opremi in nasveti glede dirkanja, v tej sezoni napredoval tako daleč, da sem se moral pošteno potruditi, da sem obranil lanski naslov prav proti njemu," dodaja Žagar.

Kako so vozili ostali Krčani?

Na dirki v Petišovcih je Denis Štojs z 12 točkami osvojil 4. mesto, Jernej Hriberšek je s sedmimi končal na 8. mestu.

Pa v skupnem seštevku?

V skupnem seštevku državnega prvenstva pa je Štojs zasedel 3. mesto, Hriberšek med člani 5. mesto, v seštevku mladincev pa je bil drugi za zmagovalcem Škorjo.

Rezultati dirke v Petišovcih:

1. Matic Ivačič, AMD Krško, 15+3 točke, 
2. Matej Žagar, AMTK Ljubljan, 14+2, 
3. Matias Nielsen, Danska, 13+1, 
4. Denis Štojs, AMD Krško, 12+0,
..., 
8. Jernej Hriberšek, AMD Krško, 7, 
14. Anže Grmek, AMTK Ljubljana, 3, 
15. Dalibor Bot, 1, 
16. Dario Vugrinec, oba ST Lendava, 0.

Rezultati državnega prvenstva 2019:
1. Žagar, 50+3 točke, 2. Ivačič, 50+2 točki, 3. Štojs, 33, 4. Škorja 27, 5. Hriberšek 22, 6. Grmek 14, 7. Vugrinec 3, 8. Bot 2 ...

Rezultati državnega prvenstva mladincev 2019:
1. Škorja, 27 točk, 2. Hriberšek, 22, 3. Grmek 14 ...

(bš)

krško
speedway

Pridružite se nam

Novice iz Posavja