Skip to main content
V Posavju 4.4° C Četrtek, 25. 2024
14.02.2022
11:43
BK Pišece
Foto: BK Pišece
V soboto so člani Badmintonskega kluba Pišece sodelovali na dveh turnirjih - v Ljubljani in Mengšu.

Badmintonisti na dveh turnirjih

Ljubljana

Na dopoldanskem turnirju kadetov Badminton zveze Slovenije do 17 let v športnem centru Bit Ljubljana je nastopilo 86 .igralcev iz celotne Slovenije, udeležila sta se ga Aljaž Ogorevc in Liam Toni Šironjič. Liam je moral zaradi problemov z nogo ter vodstvu na prvi tekmi že po koncu prvega niza predati obe tekmi, medtem ko je Aljaž v svoji predtekmovalni skupini prvo tekmo zmagal, drugo nesrečno izgubil ter tako osvojil drugo mesto v skupini, kar je na koncu zadostovalo za 17. mesto.

Mengeš

V Mengšu je potekal mednarodni open turnir na katerem je sodelovalo 130 igralcev iz Hrvaške in Slovenije. Na turnirju je bila tudi številčna odprava BK Pišec, saj so nastopili Alen Mijatovič, Ivan Hotko, Aljaž Ogorevc, Dejan Mikuš, Matej Ogorevc, Bojan Hotko ter Gregor Božič. Predstavniki klubov BK Pišece in BK Mengeš so podpisali sporazuma o tesnejšem sodelovanju pri organizaciji turnirjev in udeležbi na mednarodnih turnirjih. Člani BK Mengeš so na koncu poskrbeli za prisrčno zahvalo in jo izročili predsedniku BK Pišece.

Aljaž Ogorevc, ki je v popoldanskem sporedu zmagal v igri posameznikov C, Aljaž Ogorevc in Ivan Hotko v igri moških dvojic C. Ivan Hotko ki je osvojil bron v kategoriji moški posamezno B, Bojan Hotko pa je osvojil bron v igri moški posamezno C. Alen Mijatovič in Matej Ogorevc sta osvojila peto mesto v igri moških dvojic.

Fotogalerija (Foto: BK Pišece):

Mesec dni tekmovalnega počitka

Badmintonska zveza Slovenije je na željo nekaterih klubov prestavila državno člansko prvenstvo na soboto, 12. marca, kar pomeni, da imajo zdaj člani Badminton kluba Pišece skoraj mesec dni turnirskega počitka.

Kozjanska liga v badmintonu

Preko Orliškega pobočja že vrsto let poteka Kozjanska liga v badmintonu, ki jo organizira Športna zveza Kozje. Letos je liga prerastla meje Kozjega, saj v ligi tekmujejo tudi igralci iz Sevnice, Brestanice in Pišec. Igralci iz Pišec sicer v ligi igrajo s tistimi igralci, ki redno ne obiskujejo mednarodnih turnirjev, a kljub temu so si zadali jasni cilj, da ligo končajo brez izgubljene tekme.

(eP)

badminton klub pišece
brežice
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja