Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
23.09.2020
13:50
Pia Marie prvakinja Evrope
Foto: arhiv eposavje
Letos je zaradi razmer ob izbruhu pandemije bolezni Covid-19 evropsko mladinsko prvenstvo v šahu potekalo v spremenjeni obliki, Pia Marie Ružič je osvojila tretje mesto.

Pia Marie Ružič tretja na Evropskem spletnem mladinskem prvenstvu

KRŠKO Namesto, da bi se mladi šahisti dobili v državi gostiteljici, so se predstavniki posameznih šahovskih zvez pod okriljem ECU (Evropske šahovske zveze) pomerili preko spleta.

Barve krškega kluba so zastopale štiri šahistke

Slovenska delegacija je pod budnim očesom mednarodnega sodnika ter selektorja reprezentance igrala na sedežu Šahovske zveze Slovenije v Ljubljani med 18. in 21. septembrom 2020. Med nastopajočimi so bile štirimi predstavnice Šahovskega kluba Triglav Krško Taja Guid (4.5/9), Pika Radej (5/9), Larisa Kuhar (4.5/9) in Pia Marie Ružič (7/9). Mladinci so igrali v štirih starostnih kategorijah med fanti in dekleti, devet krogov po švicarskem sistemu in časovno kontrolo 20 minut +10 sekund/potezo.

Dekleta so nastopila zelo uspešno

Vsa dekleta so nastopila zelo uspešno, saj so vse dosegle vsaj polovico možnih točk, vseeno pa je izstopala lanskoletna evropska prvakinja v pospešenem šahu, Pia Marie Ružič, ki je tudi letos krojila evropski vrh in na koncu zasedla odlično 3. mesto v kategoriji deklet do 16 let.

Iz Šahovskega kluba Triglav Krško pravijo: "Gre za izjemen uspeh"

"Gre za izjemen uspeh, še toliko bolj, ker se do sedaj še ni primerilo, da bi slovenski nosilec medalje z mladinskega evropskega ali svetovnega prvenstva prihodnje leto ponovno dosegel uvrstitev med najboljše 3. To samo dokazuje, da lanskoletni uspeh ni bilo naključje ter ima Pia Marie pred seboj zelo svetlo šahovsko prihodnost," so sporočili iz Šahovskega kluba Triglav Krško.

(eP)

krško
šahovski klub triglav krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja