Skip to main content
Torek, 19. marec 2024
15.04.2022
09:05
Jaka Čuber Potočnik
Foto: arhiv ePosavje
Šestnajstletni Jaka Čuber Potočnik se je iz ljubljanske Olimpije preselili v nemški FC Köln. Krčan je bil od malih nog do poletne sezone 2019 član NK Krško.

Čuber Potočnik v Nemčiji

KRŠKO Nekdanji kapetan kadetske ekipe ljubljanske Olimpije Jaka Čuber Potočnik se je iz Slovenije preselil v Nemčijo, v ekipo FC Köln. Čuber Potočnik je tako še eden od posavskih mladih nogometašev, ki so svojo priložnost za dokazovanje dobili na tujih tleh - nazadnje je tako odmevno priložnost dobil Benjamin Šeško, ki zdaj uspešno igra v članski ekipi Red Bull Salzburg in je na radarju bogatejših in močnejših nogometnih ekip.

Krstni nastop je že dočakal

Mladi napadalec je že dobil svojo priložnost v rdeče belem dresu kozličkov iz Kölna, v pokalni tekmi četrtfinala je proti Fortuni Köln v igro vstopil v 60. minuti, po podaljških pa se je s soigralci veselili zmage s 3:1.

V kadetski ligi je v povprečju zadel na vsaki drugi tekmi

Krčan je v 31 tekmah 1. slovenske kadetske lige v 1.940 odigranih minutah dosegel 15 zadetkov, zelo podobno razmerje je imel tudi v ligi U15 vzhod, ko je v 41 tekmah dosegel 21 zadetkov in odigral skupaj 2.056 minut.

nk krško
nogomet

Pridružite se nam

Novice iz Posavja