Skip to main content
V Posavju N/A° C Četrtek, 18. april 2024
20.11.2019
12:14
Jedert Jevševar, Maruša Rus
Foto: DBV Katana Globoko
Do 24. novembra v Abu Dhabiju v Združenih arabskih emiratih (ZAE) poteka Svetovno prvenstvo v ju-Jitsu. Na največjem tekmovanju tega športa so nastopili tudi štirje člani DBV Katana iz Globokega.

Jedert Jevševar in Maruša Rus svetovni podprvakinji

Tadej Zobarič in Anej Rožman osvojila 7. mesto

V soboto sta v kategoriji kadetov duo moški pari na blazine stopila Tadej Zobarič in Anej Rožman. Fanta sta pokazala dobre borbe, vendar jima je zmanjkalo nekaj športne sreče in sta tako osvojila končno 7. mesto.

Srebrna medalja za duo mladink

V nedeljo pa sta nastopili še Jedert Jevševar in Maruša Rus in sicer v kategoriji mladink duo ženski pari. V zelo močni konkurenci sta najprej premagali nasprotnice iz Nemčije. Nato sta premagali aktualne svetovne prvakinje iz Belgije, na poti do finala pa sta suvereno premagali še nizozemski par.

Naslovu evropskih prvakinj dodale naslov svetovnih podprvakinj

V finalu sta jih pričakali nasprotnici iz Tajske in po zelo napeti borbi sta dekleti morali priznati premoč. Z osvojenim drugim mestom sta tako lanskemu osvojenemu naslovu evropskih prvakinj dodale še naslov svetovnih podprvakinj.

Tekmovalce je v ZAE spremljal Jure Žabjek

Sprejem za tekmovalce Društva borilnih veščin Katana Globoko, ki jih je na tekmovanju spremljal trener Jure Žabjek, bo v športni dvorani Osnovne šole Globoko v ponedeljek, 25. novembra 2019 ob 18.00 uri.

(bš)

borilni športi
brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja