Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
04.06.2019
08:49
Foto: ePosavje.com
Tudi letos se je skupina kolesarjev odpravila proti Nerezinam. Letošnja junijska kolesarska klasika je bila posebna, saj je presegla meje Posavja. V nadaljevanju poročilo in fotogalerija.

Junijska kolesarska klasika presegla meje Posavja

NEREZINE Le kdo v Posavju še ni slišal za nadebudnega kolesarja, ki že 14 leto zapored s svojim zanosom in dobro energijo vedno znova in znova poskrbi, da se kolesarji prvi teden v juniju na ta, že tradicionalno rezerviran podvig, odpravijo v zgodnjih jutranjih urah iz Krškega do Nerezin na otoku Lošinju.

Tudi letos je bilo temu tako. Bojan Čurič, Gašper Bevc, Damijan Horvat, Dami Zupi, Egon Ivanjšek ter v spremstvu Borisa Č. so razdaljo nekaj več kot 270 km z 3430 metri premagane višinske razlike uspeli ukrotiti po 10 urah in 15 minutah vožnje, kar kazalec povprečne hitrosti postavi na nekaj več kot 26,3 km/h. Da projekt postaja veliko več kot zgolj rekreativna vožnja dokazuje tudi letošnja udeležba Horvata iz Lendave, ki je aktualni slovenski prvak v nočni vožnji s kolesom. Tako za organizatorja kot za sokolesarje je to izjemna čast, kar so ugotovili številni sponzorji ter projekt radodarno podprli. Posebej se zahvaljujemo tudi predstavniku turistične skupnosti za topel sprejem.

Fotogalerija:

Kaj vse pa nam organizator pripravlja na jubilejni 15. vožnji v letu 2020, pa bo jasno na julijski tiskovni konferenci.

Kolesarski pozdrav iz sončnih Nerezin!
Ekipa kolesarjev

krško
brežice
nerezine

Pridružite se nam

Novice iz Posavja