Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
11.02.2020
13:28
Kadetska ekipa OD Brestanica
Foto: OD Brestanica
Kadetska ekipa Kostak Elmonta se je v 2. krogu drugega dela tekmovalne sezone
pomerila v Krškem z domačo ekipo POK Krško in Žirovnico.

Kadetinje OD Brestanica

KRŠKO Ekipa kadetinj je sicer sezono začela dobro, a se lovila celoten prvi del. Nekako se stvari ob dobrih predstavah na posameznih tekmah na koncu enostavno niso izšle za končno zmago. Kljub dobremu treniranju ni bilo pravih občutkov in pred novim letom so ekipo zaznamovale še poškodbe za piko na i pa še odraščajoče situacije, ki so normalna v tej starosti, saj je večina deklet letos prestopilo prag srednje šole in je potrebno najti pravi ritem in uskladiti vse obveznosti.

Po dolgem času v polni zasedbi

Dekleta so se ravno na turnirju v Krškem po dolgem času zbrale v polni zasedbi in v prvem nizu igrale malce zadržano. Igrale so dobro, a kot nekako ne bi zaupale, da jim lahko uspe. Tako je prvi niz zasluženo dobila domača ekipa POK Krško z 25:16. Ob koncu niza je ekipa Kostak Elmonta pokazala pravi obraz, borbo in željo in tako so dekleta nadaljevale v drugem nizu. Skozi celotni niz dobro igrale predvsem so pritisnile zbrano na servisu in tudi za končni uspeh je bila ključna odločna igra na mreži. Tako so izenačile v nizih na 1:1, ko so drugega osvojile z 25:13. Tretji niz je potekal dokaj izenačeno do menjave strani, potem pa je padla koncentracija, a so se uspele zbrati kljub zaostanku in z zbrano igro in željo zasluženo slavile z 15:13 in končnih 2:1 v nizih. Dekleta so dale vse od sebe, se veselile, saj so si po težkem obdobju končno priborile tako potrebno potrditev, da znajo, zmorejo in da so skupaj najmočnejše.

Drugo tekmo so odigrale skoraj izčrpano, saj se je polovica ekipa vrnila po dolgem premoru in videla se je utrujenost, ko so prejšnjo tekmo dekleta fslr vse od sebe. Kljub temu so odigrale dobro, a manj zbrano in tako je ekipa Žirovnice zasluženo slavila dvakrat s 25:14.

Pred kadetsko ekipo počitek, a le do počitnic

Sedaj je pred kadetsko ekipo premor do počitnic, a popolnega tekmovalnega premora pravzaprav ne bo, saj večina deklet igra tudi v članski ekipi, ki pa tekmuje vsako soboto in nabira tako potrebne izkušnje za kadetske turnirje, ki se nadaljujejo v marcu.

OD Brestanica

odbojka
brestanica
krško

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja